01/03/2011: Περιοδεία υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

01/03/2011: Περιοδεία υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

01/03/2011: Περιοδεία υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαιτέρως σημαντικές για τον τουρισμό της Ελλάδας, επισκέφθηκε τις τελευταίες πέντε ημέρες ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, και πραγματοποίησε επαφές με tour operator’s, ιδιοκτήτες γραφείων ταξιδίων, στελέχη αεροπορικών εταιριών, καθώς και με τους επικεφαλής των γραφείων του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της κυβέρνησης για τον τουρισμό και ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Η πενθήμερη περιοδεία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού ξεκίνησε από την πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, όπου μετά από συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των ταξιδιωτικών γραφείων Thomas Cook και Tui και της αεροπορικής εταιρίας Niki air παραβρέθηκε σε συνάντηση με 240 tour operator’s σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε σε ποταμόπλοιο στο Δούναβη, ο Οργανισμός Προώθησης Τουρισμού Ρόδου (Ο.ΠΡΟ.ΤΟΥ.Ρ) σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στη Βιέννη. Κατά τη διάρκεια της ελληνικής βραδιάς με ορχήστρα και παραδοσιακούς χορούς ο υφυπουργός συζήτησε με την πλειονότητα των παρισταμένων και τους προσκάλεσε στην Ελλάδα.

Επόμενος σταθμός στην περιοδεία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού ήταν οι Βρυξέλες όπου είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον έλληνα Πρέσβη κ. Χατζημιχάλη ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει σε συνεργασία με επιφανείς πολίτες των Βρυξελλών για την διάδοση του θρησκευτικού τουρισμού στη χώρα μας. Ακολούθως ο κ. Νικητιάδης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους ταξιδιωτικών πρακτορείων, στα γραφεία του ΕΟΤ όπου είχε την ευκαιρία να τους παρουσιάσει τη νέα στρατηγική της κυβέρνησης για τον τουρισμό και να τους διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα παραμένει ένας ασφαλής και ελκυστικός προορισμός με πληθώρα εναλλακτικών μορφών τουρισμού για τους επισκέπτες της.

Στο Άμστερνταμ όπου βρέθηκε την τρίτη ημέρα της περιοδείας του ο κ. Νικητιάδης είχε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες του μεγαλύτερου διαδικτυακού ταξιδιωτικού γραφείου της Ολλανδίας (Sundio Group) οι οποίοι του παρουσίασαν στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρατήσεων συγκριτικώς με το 2010 για τη χώρα μας.

Στη Στοκχόλμη ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε με Σουηδούς tour operator’s και με τον εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρίας Norwegian οι οποίοι του επισήμαναν την αναγκαιότητα βελτίωσης των υπηρεσιών των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και τη σπουδαιότητα του ανοίγματος απ ευθείας δρομολογίων από τις Σκανδιναβικές πρωτεύουσες.

Η Ευρωπαϊκή περιοδεία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού θα ολοκληρωθεί στο Παρίσι όπου σήμερα Τρίτη θα κηρύξει την έναρξη του Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας και θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων.

This site is registered on wpml.org as a development site.