02/11/2012: Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στην PRODEXPO

02/11/2012: Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στην PRODEXPO

02/11/2012: Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στην PRODEXPO

Στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον τουρισμό και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με τη μεγαλύτερη δυνατή διευκόλυνση των επενδύσεων, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την ομιλία της στο συνέδριο της PRODEXPO

 

"Σε μια εποχή που η συνεισφορά του τουρισμού στην εθνική οικονομία είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία πρέπει με ταχύτατους ρυθμούς να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, που θα εξασφαλίζει σταθερότητα και θα ενισχύει κάθε πρωτοβουλία με αναπτυξιακές προοπτικές. Το πρώτο και απαραίτητο βήμα ήταν η συγκρότηση του Υπουργείου Τουρισμού", τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

 

Η υπουργός Τουρισμού προσδιορίζοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου της επισήμανε ότι στοχεύει στην αναβάθμιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος. Και όπως είπε αυτό θα γίνει αν επαναπροσδιοριστούν οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα. Ειδικότερα ανάφερε ότι πρέπει να αλλάξουμε το πρότυπο ανάπτυξης που βασίσθηκε σε μεγάλο βαθμό στο μαζικό τουρισμό και στα βοηθητικά καταλύματα, που απευθύνονται σε τουρίστες χαμηλού εισοδηματικού επιπέδου και να εστιάσουμε σε έναν ποιοτικότερο τουρισμό, που θα απευθύνεται στον τουρίστα – καταναλωτή, ο οποίος έχει περισσότερες αξιώσεις, και θέλει καλύτερες υπηρεσίες για τα χρήματα που δαπανά. "Η βελτίωση της ποιότητας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να κερδίσουμε τη μάχη της ανταγωνιστικότητας", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι το μέλλον της ξενοδοχειακής βιομηχανίας είναι τα σύνθετα καταλύματα και στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε προωθείται η απόσυρση των ξενοδοχειακών μονάδων και η παροχή κινήτρων για νέες τουριστικές μονάδες. Παράλληλα -τόνισε- ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί αναγκαία
προϋπόθεση.

 

Όσον αφορά τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, ο σχεδιασμός του υπουργείου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου, την κατάρτιση σχεδίου νόμου για τον θαλάσσιο τουρισμό, την προσέλκυση τουριστών κρουαζιέρας, την μείωση της γραφειοκρατίας, την αναβάθμιση των υποδομών των λιμανιών της χώρας, την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού αλλά και δράσεις για τον πράσινο τουρισμό.

 

Η υπουργός Τουρισμού έκλεισε την ομιλία της, τονίζοντας: "Ανάπτυξη του τουρισμού σημαίνει ανάκαμψη της οικονομίας: σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, εισροή εσόδων, αναθέρμανση της αγοράς, ευκαιρίες επιχειρηματικότητας, προοπτικές επενδύσεων".

 

Διαβάστε την ομιλία της Υπ. Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη

This site is registered on wpml.org as a development site.