04/09/2017: Συνεχίζονται από τον Ε.Ο.Τ τα ταξίδια εξοικείωσης ανά την Ελλάδα και μέσα στο Φθινόπωρο

04/09/2017: Συνεχίζονται από τον Ε.Ο.Τ τα ταξίδια εξοικείωσης ανά την Ελλάδα και μέσα στο Φθινόπωρο

04/09/2017: Συνεχίζονται από τον Ε.Ο.Τ τα ταξίδια εξοικείωσης ανά την Ελλάδα και μέσα στο Φθινόπωρο

Η ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και νησιά του Αιγαίου- λιγότερο γνωστά στο ευρύ τουριστικό κοινό -έχουν την τιμητική τους στο φθινοπωρινό πρόγραμμα ταξιδιών εξοικείωσης δημοσιογράφων, bloggers αλλά και τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού, που οργανώνει ο ΕΟΤ, σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την διεθνή προβολή της χώρας ως ιδανικού προορισμού διακοπών 365 μέρες το χρόνο.

 

Οι εν λόγω δράσεις, σχεδιάζονται και υλοποιούνται κατόπιν σχετικών αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνου Τσέγα από: την Κεντρική Υπηρεσία Ε.Ο.Τ., σε συνεργασία με τα Γραφεία Ε.Ο.Τ. εξωτερικού και με τη συνδρομή των εκάστοτε τοπικών αρχών και ιδιωτικών φορέων. Στόχος, η αποτελεσματική προβολή των δυνατοτήτων εναλλακτικών και θεματικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η χώρα μας, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

 

 

Συγκεκριμένα:

  • Την Αθήνα και τους Δελφούς επισκέπτεται (02-08/09/17) 4μελές τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «Travel with me» ( με τηλεθέαση 32,7%), της Εσθονικής κρατικής τηλεόρασης ETV, για τη δημιουργία δύο 25λεπτων επεισοδίων, που θα μεταδοθούν στις 21 και στις 28 Οκτωβρίου 2017 σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης.
  • Την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία επισκέπτονται (02-09/09/17) δημοσιογράφος και φωτογράφος του γνωστού Ολλανδικού ταξιδιωτικού περιοδικού "Reis&Magazine", που απευθύνεται στους λάτρεις των ταξιδιών σε περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, ιστορικής σημασίας και παραδοσιακών οικισμών. Για τις ανάγκες 10σέλιδου αφιερώματος θα επισκεφτούν τις περιοχές: Όλυμπος, Πρέσπες, Καστοριά, Έδεσσα, Βεργίνα και Πέλλα. Η δημοσίευση προγραμματίζεται για την Άνοιξη του 2018.
  • Την Πελοπόννησο επισκέπτεται (04-11/09/17) δημοσιογράφος του Γερμανικού τουριστικού περιοδικού “Turistik Aktuell”, με σκοπό την συλλογή ενημερωτικού και φωτογραφικού υλικού για τη σύνταξη άρθρου που θα προβάλλει την περιοχή στη Γερμανία και θα δημοσιευθεί την Άνοιξη του 2018.
  • Την Κάρπαθο και την Κάσο, θα επισκεφτούν δύο Ιταλοί δημοσιογράφοι (05-12/09/17),με σκοπό να συλλέξουν υλικό για αφιερώματα στα δύο νησιά που θα δημοσιευθούν στα γυναικεία περιοδικά “Confidenze” & “F” και στο μηνιαίο τουριστικό περιοδικό «In Viaggio». Η αναγνωσιμότητα κάθε περιοδικού ξεπερνά τις 100.000.
  • Την Αττική επισκέπτονται (04-07/09/17) μία δημοσιογράφος του περιοδικού "Meeting & Intensives Travel" και δέκα τουριστικοί πράκτορες (buyers) από την Βρετανία με σκοπό την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού.
  • Τις Μικρές Κυκλάδες (Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σχοινούσα) , θα επισκεφτούν (16-30/9/2017) δύο Σουηδοί δημοσιογράφοι για συλλογή πληροφοριών με σκοπό την δημοσίευση ειδικού αφιερώματος για ιστιοπλοΐα και εξερεύνηση στο ταξιδιωτικό περιοδικό της εφημερίδας “Expressen” ALLT OM RESOR.
  • Την Αμοργό θα επισκεφτούν (18-24/09/17) έξι Γάλλοι δημοσιογράφοι για να καλύψουν τον Διεθνή Αγώνα Ελεύθερης Κατάδυσης “Authentic Big Blue” (Αυθεντικό Απέραντο Γαλάζιο) που θα πραγματοποιηθεί στο νησί με τη συμμετοχή ξένων και Ελλήνων αθλητών.
  • Τέλος, την Αθήνα, την Ύδρα και τη Μύκονο επισκέφτηκαν πρόσφατα(29/08-03/09/17), έξι Αυστριακοί δημοσιογράφοι από το τηλεοπτικό δίκτυο Οe24 online&TV, το περιοδικό της Red Bull – Hin und Weg και τις εφημερίδες με ευρεία κυκλοφορία στην Αυστρία: Krone Zeitung,Kleine Zeitung, Kurier & Die Presse.
This site is registered on wpml.org as a development site.