04/10/2012: Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Τουρισμού

04/10/2012: Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Τουρισμού

04/10/2012: Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Τουρισμού

Την υπογραφή «συμβολαίου» συνεργασίας με όλους τους φορείς της τουριστικής αγοράς, ζήτησε κατά την ομιλία της, σήμερα, στο Δ.Σ της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τουρισμού, η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

 

«Μαζί θα προχωρήσουμε, μαζί θα άρουμε όσα εμποδίζουν την ανάπτυξη του τουρισμού μας, μαζί θα λειτουργήσουμε σε ένα νέο πλαίσιο απαραίτητο για την αγορά. Περιμένω να θέσουμε όλα αυτά στο τραπέζι του διαλόγου και να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του ελληνικού τουρισμού», τόνισε και πρόσθεσε: «Σήμερα καλούμαστε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε πολλά στην οικονομία. Και ο τουρισμός είναι ένας καθοριστικός κλάδος που μπορεί να συμβάλλει στα  έσοδα, στην δημιουργία προστιθέμενης αξίας στη χώρα, στην παραγωγή θέσεων εργασίας. Είμαστε εδώ για να σφραγίσουμε αυτό το συμβόλαιο που μας υποχρεώνει να δημιουργήσουμε νέες βάσεις  νέα δεδομένα, να χαράξουμε νέα πορεία».

 

Η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη αφού επεσήμανε ότι δεν ήρθε για να υποσχεθεί και να λύσει ακαριαία τα θέματα του χώρου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση τα γνωρίζει και την απασχολούν. «Για παράδειγμα γνωρίζω το θέμα της απελευθέρωσης των  επαγγελμάτων που σας απασχολεί και σχετίζεται με τα τουριστικά λεωφορεία που δε μπορούν να εκτελούν γραμμές των ΚΤΕΛ, και πληρώνουν άλλα διαφορετικά τέλη κυκλοφορίας από τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ», τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης αναφέρθηκε και σε αλλά ανοικτά ζητήματα όπως η διαφήμιση της χώρας στο εξωτερικό, τα ωράρια λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, η διευκόλυνση ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων οι αεροπορικές συνδέσεις της χώρας και η ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού αναγνώσιμου σήματος για τα τουριστικά λεωφορεία». Αλλά όπως είπε όλα αυτά «αποτελούν παραμέτρους μια συνολικής παρέμβασης που εξετάζουμε στον τουρισμό». Ενώ τόνισε ακόμη ότι για την ρύθμιση όλων αυτών απαιτείται η  σύμφωνη γνώμη και άλλων υπουργείων, όπως το Ανάπτυξης, Οικονομίας, Αιγαίου, Μεταφορών με τα οποία- όπως είπε ήδη βρισκόμαστε σε επαφή.

This site is registered on wpml.org as a development site.