08/06/2011: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Γιώργου Κολέτσου στην Θεσσαλονίκη και στην Χαλκιδική – συναντήσεις με Φορείς Τουρισμού

08/06/2011: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Γιώργου Κολέτσου στην Θεσσαλονίκη και στην Χαλκιδική – συναντήσεις με Φορείς Τουρισμού

08/06/2011: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Γιώργου Κολέτσου στην Θεσσαλονίκη και στην Χαλκιδική – συναντήσεις με Φορείς Τουρισμού

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, κ. Γιώργος Κολέτσος, στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική όπου συνομίλησε με Φορείς Τουρισμού.

Στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος τον ενημέρωσε ανάμεσα στα άλλα και για τα μέχρι τώρα βήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης τόσο σε ότι αφορά την προσέλκυση επισκεπτών από Τουρκία, Ισραήλ, Ρωσία και Σερβία όσο και αναφορικά με την αναζωογόνηση και ανασυγκρότηση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Οργανισμού να συνδράμει τις προσπάθειες του Δήμου με την παροχή τεχνογνωσίας στην κατεύθυνση της συντονισμένης και μεθοδικής προβολής της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρότεινε επίσης την εκπόνηση προγραμματισμού ενεργειών για το 2012 σε συνεργασία των δύο πλευρών αλλά και την ανάπτυξη σχεδιασμού για την στοχευμένη προσέγγιση παραδοσιακών τουριστικών αγορών, όπως η Βρετανική και η Γερμανική.

Στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στη Χαλκιδική με τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς, Χαλκιδικής, τους Φορείς τουριστικών καταλυμάτων (Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, Πιερική Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων, Ένωση ιδιοκτητών Campings, Ένωση Ξενοδόχων Πέλλας, Ένωση Ξενοδόχων Σερρών και τους αντίστοιχους Φορείς της Χαλκιδικής). Συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες κάθε τόπου και Φορέα ξεχωριστά και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες υποστήριξης από τον Οργανισμό μέσω των Γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού, συμμετοχές σε Τουριστικές Εκθέσεις, περισσότερα οργανωμένα ταξίδια εξοικείωσης-famtrips, στις περιοχές τους, για άμεσα και καλύτερα αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της στοχευμένης στρατηγικής του ΕΟΤ για την αναβάθμιση του παραδοσιακού μοντέλου «ήλιος και θάλασσα» και για την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξης του Θεματικού Τουρισμού ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδη. Ακολούθησαν συνομιλίες με τους Προέδρους του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η εκτενέστατη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για τον Προσκυνηματικό – Θρησκευτικό Τουρισμό και τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης αυτού του είδους Θεματικού Τουρισμού που έχει η Χαλκιδική με το Άγιο Όρος αλλά και τις προσκυνηματικές περιηγήσεις στην περιοχή της Ουρανούπολης, της Αρναίας και της Παναγίας.

 
   

 

This site is registered on wpml.org as a development site.