09/09/2015: Βραβευση φιλμ παραγωγής ΕΟΤ

09/09/2015: Βραβευση φιλμ παραγωγής ΕΟΤ

09/09/2015: Βραβευση φιλμ παραγωγής ΕΟΤ

 

Με τρία  τιμητικά βραβεία διακρίθηκε το Ελληνικό τουριστικό φιλμ «Greek Tourism. An eternal journey» (https://www.youtube.com/watch?v=YpKlUIDf4oY) σε ισάριθμα διεθνή τουριστικά φεστιβάλ, που διοργανώνονται το 2015 σε διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο από τη Διεθνή Επιτροπή Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών (CIFFT). 
 
Το ελληνικό βίντεο, σε παραγωγή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, συμμετείχε πρόσφατα στο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών και Οικολογικών ταινιών SILAFEST 2015 (30/8-5/9/2015), που έγινε στο Veliko Gradište της Σερβίας, όπου και έλαβε το βραβείο «Blue Danube» (Γαλάζιος Δούναβης) για το καλύτερο πολιτιστικό τουριστικό φιλμ.
 
Μέσα στο 2015 προηγήθηκαν άλλες δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις για το ίδιο φίλμ:
Πήρε 1ο βραβείο στην κατηγορία Country στο αντίστοιχο φεστιβάλ του Βερολίνου, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής  έκθεσης ITB 
Ήταν ο κύριος νικητής και η Ελλάδα έλαβε το 1ο βραβείο στο αντίστοιχο φεστιβάλ των Η.Π.Α. «US International Film and Video Festival» 
 
Το  φιλμ του ΕΟΤ «Greek Tourism. An eternal journey», συμμετέχει καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2015 και στους  12 διαγωνισμούς φεστιβάλ τουριστικών ταινιών, που πραγματοποιούνται σε διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο από την Διεθνή Επιτροπή Φεστιβάλ Τουριστικών ταινιών.
Η CIFFT ιδρύθηκε το 1989, εδρεύει στη Βιέννη (www.cifft.com) και τελεί υπό την έγκριση του  Παγκόσμιου Οργανισμού  Τουρισμού. Οι συμμετοχές  αξιολογούνται  ξεχωριστά από την κριτική επιτροπή κάθε διαγωνιστικού φεστιβάλ και ενίοτε από το κοινό, ανάλογα με τους όρους της κάθε διοργάνωσης. 
Το φιλμ που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ανάλογα με τη θέση που πήρε σε διαγωνισμούς όπου συμμετείχε, θα βραβευθεί με το Grand Prix CIFFT, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιείται στη Βιέννη, την έδρα του CIFFT.
 
Έως σήμερα το «Greek Tourism. An eternal journey» συμμετείχε στα εξής φεστιβάλ :
Σερβία SILAFEST –The International Festival of Tourist and Ecology Film όπου κέρδισε το βραβείο «Blue Danube»   
Γερμανία, ΙΤΒ: The Golden City Gate, όπου έλαβε το  1ο βραβείο Country 
Η.Π.Α. US International Film and Video Festival όπου ήταν ο κύριος νικητής 
Πορτογαλία, Art & Tur – International Tourism Film Festival 
Γαλλία, Cannes Corporate Media & TV Awards
Τσεχία, Tourfilm Karlovy Vary, 
Λετονία, Tourfilm Riga (με νικητή : “White Night Magic” – Φινλανδία),
Κροατία ZAGREB TOURFILM FESTIVAL
Πολωνία, Film Art & Tourism Festival „FilmAT” (Νικητές : “Time” – Ελβετία, “Could Only Happen In Ghent” – Βέλγιο, “A new imperial history – Memories are the future” Αυστρία & “Escape to Papua New Guinea” Τσεχία) 
Βουλγαρία, International Festival of Tourism Films “ON THE EAST COAST OF EUROPE” (Νικητής: “Ecotourism” – Βραζιλία), 
Η.Π.Α., New York Festivals και 
Αζερμπαϊτζάν, Baku International Film Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους.
 
 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.