11/01/2011: O Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

11/01/2011: O Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

11/01/2011: O Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

«Είναι τουλάχιστον άκομψο να καταδικάζετε σαν αναποτελεσματική και απόλυτα άστοχη την κυβερνητική πολιτική για τον τουρισμό της χώρας, όταν μόλις χτες εστάλη το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στη Δικαιοσύνη, για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος επί των ημερών της κυβερνήσεως σας στον ΕΟΤ».

Αυτό απάντησε, σε αυστηρό τόνο, ο υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, στην υπεύθυνη Τουρισμού της Ν.Δ. κ. Όλγα Κεφαλογιάννη όταν η βουλευτής έκανε λόγο για «απόλυτη αποτυχία» της πολιτικής της Κυβέρνησης στα θέματα Τουρισμού, σήμερα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Νωρίτερα ο υφυπουργός παρουσίασε τη νέα στρατηγική της Κυβέρνησης για τον τουρισμό στα μέλη της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Ο υφυπουργός υπογράμμισε τους τέσσερις βασικούς άξονες στους οποίους θα αναπτυχθεί η νέα αυτή στρατηγική, η οποία συνοψίζεται στα εξής:

• Επισκέπτες 52 εβδομάδες το χρόνο
• Τουρισμός σε όλη τη χώρα
• Ενίσχυση παραδοσιακού τουριστικού προϊόντος μέσω ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού
• Ισχυρή τουριστική παρουσία στο διαδίκτυο

Ειδικότερα ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση για να διευκολύνει την έκδοση ταξιδιωτικής βίζας, μέσω του “Visa Center”, στη Ρωσία όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τουρισμό στη χώρα μας.
Επίσης ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην προωθούμενη από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αξιοποίηση των επαφών που έγιναν με αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, από τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο της δημιουργίας νέων προορισμών αφίξεων στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Με αυτό τον τρόπο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, θα επιμηκυνθεί προοδευτικώς η διάρκεια της τουριστικής περιόδου σε 52 εβδομάδες το χρόνο.

Συνεχίζοντας την ενημέρωση των μελών της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται για τον τουρισμό μετά την άρση του καμποτάζ και την επέκταση των λιμανιών επιβίβασης αποβίβασης επισκεπτών. Για να δώσει μια τάξη μεγέθους των εσόδων που μπορούν να προκύψουν από την ανάπτυξη χειμερινής κρουαζιέρας ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα ειδικής έρευνας σύμφωνα με την οποία κάθε επιβάτης κρουαζιερόπλοιου υπολογίζεται ότι ξοδεύει κατά μέσο όρο στο λιμάνι επιβίβασης και αποβίβασης από 70 έως 100 ευρώ.

Εν συνεχεία ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει η κυβέρνηση για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού και τις επαφές που πραγματοποίησε ο ίδιος στην πρόσφατη διεθνή έκθεση της Βαρκελώνης. Ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών φορέων (convencion bureau) στην περιφέρεια για να προωθηθεί ο συνεδριακός τουρισμός ο οποίος θα αναπτυχθεί στο τρίπτυχο: στρατηγική, προδιαγραφές, απογραφή ενώ ανακοίνωσε και την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί διαδικτυακή πύλη (portal) ειδικώς για τον συνεδριακό τουρισμό.

Ο κ. Νικητιάδης ολοκλήρωσε την ενημέρωση προς τα μέλη της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με το νομοθετικό έργο που προωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011 το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για τον αγροτικό, τον ιαματικό, τον αλιευτικό, και τον καταδυτικό τουρισμό.

Απαντώντας στη θέση της Νέας Δημοκρατίας για επιφυλάξεις, όσον αφορά τη δράση των low cost αεροπορικών εταιριών, ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει την πολιτική της και να μην προσπαθεί να κερδίσει, από τη μια την μεγάλη πλειοψηφία των ευχαριστημένων επαγγελματιών και από την άλλη να μην χαλάσει τις σχέσεις της με τους ελάχιστους μεγαλοεταίρους του τουρισμού που δεν έχουν αντιληφθεί τη σημαντικότητα των αεροπορικών εταιριών low cost για την Ελλάδα. Τέλος απαντώντας στο σχόλιο του εκπροσώπου του ΚΚΕ κ. Καραθανανασόπουλου ο υφυπουργός εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που προστάτευσε πρώτο τους εργαζομένους με υπουργική απόφαση η οποία έδινε επιδοτούσε τις ασφαλιστικές εισφορές των για όσους απασχολούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις.

This site is registered on wpml.org as a development site.