12/04/2011: Σύσκεψη για τα χιονοδρομικά κέντρα

12/04/2011: Σύσκεψη για τα χιονοδρομικά κέντρα

12/04/2011: Σύσκεψη για τα χιονοδρομικά κέντρα

Η χάραξη νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργιά των χιονοδρομικών κέντρων ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Γενική Γραμματεία Τουρισμού υπό την προεδρεία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη.

Στη σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γ. Κολέτσος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και 12 φορέων και επιχειρήσεων χιονοδρομικών κέντρων, διατυπώθηκαν προτάσεις που αφορούν στη λειτουργία, την αδειοδότηση, τις υποδομές , την ασφάλεια, την κατάρτιση προσωπικού και άλλα για την αναβάθμιση των χιονοδρομικών κέντρων και την βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης τόνισε, ότι η ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού και ειδικότερα των χιονοδρομικών κέντρων εντάσσεται στη νέα στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό και αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητες.

«Ο χειμερινός τουρισμός μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά και με άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός , περιηγητικός τουρισμός, γαστρονομία και άλλες μορφές εμπλουτίζοντας το εγχώριο τουριστικό προϊόν και αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής», όπως σημείωσε ο κ. Νικητιάδης.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νομοθετικού πλαισίου μακράς διάρκειας που θα ορίζει με σαφήνεια όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνου(ΦΕΚ αρ. 1346/31.10.2010), έχει δοθεί παράταση προθεσμίας χορήγησης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας στις επιχειρήσεις χιονοδρομικών κέντρων έως τις 30.04.2011 και μέχρι τη διαμόρφωση του νέου νομοθετικού πλαισίου εξετάζεται η περίπτωση νέας μικρής παράτασης, όπως ανέφερε ο κ. Νικητιάδης.

Οι προτάσεις που συζητήθηκαν σήμερα θα εξειδικευτούν από ομάδα εργασίας και σε επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σύντομα θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν.

This site is registered on wpml.org as a development site.