12/12/2013: Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη για την τουριστική εκπαίδευση

12/12/2013: Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη για την τουριστική εκπαίδευση

12/12/2013: Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη για την τουριστική εκπαίδευση

Στη σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης στον τουρισμό, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση για την έναρξη της πειραματικής σχολής, με διττό σύστημα κατάρτισης στον τομέα του τουρισμου και τη συνεργασία του ΟΑΕΔ, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

 

«Η χώρα μας έχει υποχρέωση να προσφέρει ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον τουρισμό. Η σωστή επαγγελματική κατάρτιση των νεοεισερχόμενων στον τουριστικό κλάδο αποτελεί μονόδρομο  για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος», τόνισε η κυρία Κεφαλογιαννη. Και πρόσθεσε ότι αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις στην τόνωση της απασχόλησης στον τουριστικό τομέα».

 

Η υπουργός Τουρισμός επισήμανε τις πρωτοβουλίες που πηρέ το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να προσαρμοστεί η τουριστική επαγγελματική εκπαίδευση στα διεθνή πρότυπα, τονίζοντας ότι:

  • Άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο.
  • Συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας, στελεχωμένη με εμπειρογνώμονες για τη συνολική ανασυγκρότηση της επαγγελματικής τουριστικής εκπαίδευσης.
  • Με την υποστήριξη της Task Force διοργανώθηκαν ειδικές συναντήσεις με ειδικούς από ευρωπαϊκές τουριστικές σχολές.
  • Συγκροτήθηκε ομάδα εμπειρογνωμόνων για τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων και στη Σχολή Ξεναγών.
  • Με την στήριξη Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων λειτουργούν τρία ταχύρυθμα προγράμματα σπουδών για ξεναγούς αποφοίτους σχολών αρχαιολογίας και ιστορίας, συμβάλλοντας έτσι στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των ξεναγών.
  • Υλοποιείται Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για εργαζομένους, εποχιακά εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις στο χώρο του τουρισμού.

 

Καταλήγοντας η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε οτι «το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει καινοτομικές παρεμβάσεις, όπως το πρότυπο πρόγραμμα διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στα τουριστικά επαγγέλματα. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πειραματική αυτή σχολή- πρόσθεσε- είναι ο κεντρικός ενεργός ρόλος του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή των επιχειρήσεων, στην εκπαίδευση/κατάρτιση εργαζομένων».

This site is registered on wpml.org as a development site.