13/04/2011: Σύσκεψη για το yachting υπο τον υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδη

13/04/2011: Σύσκεψη για το yachting υπο τον υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδη

13/04/2011: Σύσκεψη για το yachting υπο τον υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδη

Η ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, μέσα από την στήριξη και την ανάπτυξη του yachting στην  Ελλάδα, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού υπό την προεδρεία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη και τη συμμετοχή 15 εκπροσώπων από 9 επαγγελματικούς φορείς του κλάδου και του τουρισμού.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των φορέων διατύπωσαν τις θέσεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος, τις δυνατότητες και τις προοπτικές που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του yachting και ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, επισήμανε ότι το yachting είναι ένας σημαντικός τομέας στον τουρισμό με έντονα ποιοτικά στοιχεία που συμβάλλει στην αναβάθμιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, στην ανάδειξη περιοχών της χώρας, στην ενίσχυση τοπικών οικονομιών και γενικότερα της εθνικής οικονομίας.

«Το yachting, στο πλαίσιο ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού αποτελεί σημαντικό πυλώνα και αναπτυξιακό στόχο» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης. Η ανάπτυξή του, εντάσσεται  στο στρατηγικό σχεδιασμό για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τουρισμού και η επίλυση προβλημάτων αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητες, όπως σημείωσε ο κ. Νικητιάδης.

Για το σκοπό αυτό ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων να υποβάλλουν άμεσα προτάσεις και δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του  θα προωθήσει θέματα που αφορούν στο yachting με παρεμβάσεις του σε συναρμόδια υπουργεία.

Στη συνάντηση ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε ζητήματα που αφορούν στην τουριστική προβολή του yachting και σε στοχευμένη διαφήμιση που θα πρέπει να γίνει σε παραδοσιακές αγορές, όπως στις ΗΠΑ, στη Σκανδιναβία και στη Γερμανία αλλά και σε νέες αγορές, όπως στη Λατινική Αμερική, στη Κίνα και στις Ινδίες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν o Αντώνης Στελλιάτος  από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού(Ε.Π.Ε.Σ.Τ), ο Γιώργος Βερνίκος Σ.Ε.Τ.Ε, Ν. Κελαϊδίτης από ΗΑΤΤΑ, ο Πρόεδρος Ένωσης Αντιπροσώπων Ιδιωτικών Σκαφών Αναψυχής Παπαμιχαλόπουλος και η κα Τζίνα Πολέμη, Πάρης Λουτριώτης Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών άνευ Πληρώματος (Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π)ο γενικός γραμματέας Κουρούνης Ιωάννης  και ο αναπληρωτής γραμματέας του Συνδέσμου Μάγγος Αντώνης, Νίκος Βουλουμάνος και Ευθυμία Δαμίγου από την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών (Π.Ε.Ν.Ε.Τ.Η.Σ), Αλέξανδρος Ζέης Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών και άλλων Σκαφών Παρελκόμενων Εξαρτημάτων – Εμπόρων και Υπηρεσιών (Σ.Ε.Κ.Α.Π.Λ.Α.Σ Π.Ε.Ε.Υ) και ο κ. Δημήτρης Καριοφύλης από τον ίδιο Σύνδεσμο, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Επαγγελματικού Σωματείου Κυβερνητών Ιστιοπλοϊκών Σκαφών  Άγγελος Δεληγιαννάκης, ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Επαγγελματικού Σωματείου Κυβερνητών Ιστιοπλοϊκών Σκαφών Γιώργος Πρίντεζης, ο Παναγιώτης Καμμένος Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Θαλαμηγών Σκαφών, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και του ΕΟΤ.  

 

This site is registered on wpml.org as a development site.