13/06/2012: Συνεντεύξεις της υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Τατιάνας Καραπαναγιώτη σε διεθνή ΜΜΕ και επαφές με την Ομογένεια

13/06/2012: Συνεντεύξεις της υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Τατιάνας Καραπαναγιώτη σε διεθνή ΜΜΕ και επαφές με την Ομογένεια

13/06/2012: Συνεντεύξεις της υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Τατιάνας Καραπαναγιώτη σε διεθνή ΜΜΕ και επαφές με την Ομογένεια

Mε σκοπό την προβολή της θετικής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και την προσέγγιση των παραδοσιακών αγορών και κοινών της τουριστικής μας αγοράς, η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τατιάνα Καραπαναγιώτη, παραχωρεί συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης (Huffington Post, New York Times, France 2, Sveriges Radio).

 

Η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού συνομίλησε μέσω skype και με παράγοντες της ομογένειας σε Καναδά και Νότιο Αφρική ενώ προγραμματίζεται παρόμοια διαβούλευση και με την ομογένεια της Αυστραλίας στο τέλος της εβδομάδας. Οι εκπρόσωποι της ομογένειας συμφώνησαν ότι η προσπάθεια για αναστροφή του κλίματος για την εικόνα της Ελλάδας αποτελεί εθνική προσπάθεια και πως θα συμβάλλουν με όλα τα μέσα προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Η αλλαγή του κλίματος στις μεγάλες τουριστικές αγορές αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα για την κ Καραπαναγιώτη με γνώμονα την αποκατάσταση της πραγματικότητας για την Ελλάδα και τη διασκέδαση των φόβων και των ανησυχιών για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις που έχουν δημιουργηθεί στους πολίτες των χωρών που επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας.

 

Στη Huffington Post η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού με άρθρο της που τιτλοφορείται «Η Ελλάδα που γνωρίζω», αναφέρει πως η γενέτειρα της Δημοκρατίας παρά την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών παραμένει ασφαλής και γαλήνια όπως ήταν πάντα:

 

«Η “μυθολογία” της καταστροφής κυριαρχεί στη διεθνή ειδησεογραφία για την Ελλάδα. Όμως όσοι κοιτάξουν λίγο καλύτερα, θα δουν ένα καινοτόμο και αναζωογονημένο τουριστικό τομέα, που προσφέρει πολύ υψηλές υπηρεσίες σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Και φυσικά οι επισκέπτες θα βρουν την απαράμιλλη ομορφιά, την υπέροχη κουζίνα, τους πολιτιστικούς θησαυρούς και την έντονη νυχτερινή ζωή, στοιχεία που κάνουν την Ελλάδα να ξεχωρίζει με διαφορά από τους υπόλοιπους.

 

Πάνω απ όλα όμως, εκατομμύρια τουρίστες που θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τους ανθρώπους της και να μάθουν τι σημαίνει «φιλοξενία». Διότι παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουμε, η Ελλάδα καλωσορίζει πάντοτε τους επισκέπτες της με ανοιχτές αγκαλιές και σήμερα, περισσότερο από ποτέ».

 

Ακολουθείστε τους συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες:

 

Huffington Post:

http://www.huffingtonpost.com/tatiana-karapanagioti/the-greece-i-know_b_1571409.html

 

Σουηδικό Ραδιόφωνο:

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=16304&artikel=5142170

 

Μέσα στην εβδομάδα η κ. Καραπαναγιώτη θα παραχωρήσει επίσης συνεντεύξεις στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, στην ισπανική El Mundo και στην κινεζική τηλεόραση CCTV.

This site is registered on wpml.org as a development site.