13/10/2014: Πρόκληση για την Ελλάδα ο Τουρισμός Πολυτελείας

13/10/2014: Πρόκληση για την Ελλάδα ο Τουρισμός Πολυτελείας

13/10/2014: Πρόκληση για την Ελλάδα ο Τουρισμός Πολυτελείας

 

Στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού εντάσσεται και ο «τουρισμός πολυτελείας» ο οποίος αποτελεί πρόκληση για την Ελλάδα και μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ισχυρού Brand στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

 

Αυτό τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας σήμερα στο 2ο συνέδριο Luxury Hospitality που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και διοργανώνεται από τους International New York Times.

 

Η υπουργός, ανέφερε πώς η Ελλάδα, με σχέδιο και στοχευμένες δράσεις ενισχύει πολλαπλώς το τουριστικό της προϊόν που συνιστά από μόνο του «πολυτέλεια» λόγω της μοναδικότητάς του. Επίσης τόνισε την ιδιαιτερότητα όλης της Ανατολικής Μεσογείου που προσελκύει κάθε χρόνο σημαντικό αριθμό επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Αυτό όπως είπε η υπουργός δίνει στην Ανατολική Μεσόγειο τη δυνατότητα να αναδειχθεί ως ένας ολοκληρωμένος, παγκόσμιας δυναμικής προορισμός και ο πολυτελής τουρισμός είναι μία από τις πολλές προκλήσεις προς το σκοπό αυτό.

 

Η κυρία Κεφαλογιάννη έστειλε μήνυμα συλλογικής προσπάθειας λέγοντας προς το ακροατήριο του συνεδρίου πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία για να ενισχυθεί περαιτέρω η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και τόνισε πώς οι περισσότερες χώρες στην περιοχή πέρα από τις ατομικές προσπάθειες θα πρέπει να εργαστούν από κοινού, και να αναζητήσουν συνέργειες.

 

Επίσης η υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία του τουριστικού τομέα για την Ελλάδα, τον χαρακτήρισε ως κινητήριο δύναμη της οικονομίας, που προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας και ενισχύει τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες. Επισήμανε πώς έχουν γίνει βήματα για τη βελτίωση της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών και υποδομών, τη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τις επενδύσεις με απλοποίηση των διαδικασιών και άρση των εμποδίων και την ενίσχυση των επιχειρηματιών να αναπτύξουν τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες τους. Στόχος είναι όπως είπε η κυρία Κεφαλογιάννη να υποστηρίξουμε δράσεις που θα διαφοροποιήσουν το ελληνικό τουριστικό προΪόν και θα αναδείξουν όλες τις ειδικές μορφές τουρισμού όπως ο ιατρικός, ευεξίας, spa, yachting, πολιτιστικός, θρησκευτικός, γαστρονομίας, αγροτουρισμού και πολλών άλλων. Στο πλαίσιο αυτό ανάφερε πώς γίνεται προσπάθεια να διευκολυνθούν οι επενδύσεις στο πλαίσιο του Εθνικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό και υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές και αρχές για την ανάπτυξη σύνθετων τουριστικών θέρετρων που θα σχεδιαστούν για να φιλοξενήσει μια σειρά υψηλών υποδομών όπως γήπεδα γκολφ, μαρίνες, εγκαταστάσεις spa, συνεδριακά κέντρα και παραθεριστικές κατοικίες.

This site is registered on wpml.org as a development site.