15/10/2013: Συνεργασία Ελλάδας – Καζακστάν στον τουρισμό

15/10/2013: Συνεργασία Ελλάδας – Καζακστάν στον τουρισμό

15/10/2013: Συνεργασία Ελλάδας – Καζακστάν στον τουρισμό

Η κοινή βούληση για την τουριστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Καζακστάν επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε χθες στο υπουργείο Τουρισμού ο γενικός γραμματέας κ. Αναστάσιος Λιάσκος με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Καζακστάν κ. A. Volkov, ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της προεργασίας για την επικείμενη υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου μεταξύ των δύο χωρών.

 

Ο κ. Λιάσκος επισήμανε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα της συνεργασίας Ελλάδας – Καζακστάν στον τουριστικό τομέα η οποία αναμένεται, όπως επισημάνθηκε, στα επόμενα χρόνια να αποδώσει οφέλη και στις δύο χώρες και να συμβάλλει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

 

Από την πλευρά του, ο ξένος αξιωματούχος υπογράμμισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Καζακστάν και των τουριστικών πρακτόρων του, να επισκεφθούν την Ελλάδα, την οποία θεωρούν ως έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς.

 

Ο κ. Λιάσκος μετέφερε προς την αντιπροσωπεία του Καζακστάν καλωσόρισμα και χαιρετισμό της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη η οποία βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα. Ταυτόχρονα εξέφρασε και τη βούληση της υπουργού να υπογραφεί το πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο χωρών σε μελλοντική επίσκεψή της στο Καζακστάν.

 

Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση ήταν και οι διαδικασίες έκδοσης VISA, η αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών καθώς και θέματα που ενδιαφέρουν μεγάλους Tour Operators και θεωρούνται βασικά για να διευκολύνουν το τουριστικό ρεύμα και να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών.

 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 2ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας Ελλάδας – Καζακστάν, παραβρέθηκε και ο πρέσβης του Καζακστάν κ S. Nurtayev.

This site is registered on wpml.org as a development site.