16/01/2020 – Filming Trip Ισπανικού καναλιού σε Μαγνησία και Μετέωρα

16/01/2020 – Filming Trip Ισπανικού καναλιού σε Μαγνησία και Μετέωρα

16/01/2020 – Filming Trip Ισπανικού καναλιού σε Μαγνησία και Μετέωρα

Τηλεοπτικά γυρίσματα από το Κανάλι 2 της ισπανικής δημόσιας τηλεόρασης RTVE, διοργανώνει ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας  και την ελληνική πρεσβεία στην Μαδρίτη, με σκοπό  την παραγωγή δύο τρίγλωσσων τηλεοπτικών εκπομπών, που θα  προβληθούν  τέλη Φεβρουαρίου στην Ισπανία και σε άλλες ισπανόφωνες, αγγλόφωνες και γερμανόφωνες χώρες του κόσμου.
Πρόκειται για τις δύο εκπομπές  της RTVE : Senderos del Mundo και Turismo Rural en el Mundo με 500.000 τηλεθεατές μόνο στην Ισπανία, που εντάσσουν την Ελλάδα  στον οδηγό της δημοφιλούς παραγωγής: « Φυσικοί προορισμοί του κόσμου».

 

 

Είναι μία ακόμη σημαντική δράση του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας του Οργανισμού για την παγκόσμια προβολή των θεματικών τουριστικών προϊόντων και των εναλλακτικών επιλογών, που προσφέρει η χώρα σε ηπειρωτικούς Ελληνικούς προορισμούς  μοναδικού κάλλους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Ο  παρουσιαστής της εκπομπής  Senderos del Mundo κ. Juan Frutos  και εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής Orange Productions SL ,συνοδευόμενος από το σκυλάκι /μασκώτ της εκπομπής  Migas  και τρία μέλη τηλεοπτικού συνεργείου , επισκέπτεται  από 13-21/01/19 τα Μετέωρα, τον Βόλο, τον Εθνικό δρυμό Πηλίου και την παράκτια διαδρομή του Παγασητικού κόλπου με σκοπό:
Α)  να συλλέξει οπτικό υλικό για τις  παραλίες, τα  ορεινά και πεδινά  οικοσυστήματα  και τους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής,
Β)  να προβάλλει:

  • τις  παραδοσιακές τεχνικές λαϊκής τέχνης  (κεραμοποιία, αργυροχρυσοχοΐα) 
  • την  τοπική γαστρονομία, οινοποιία αλλά και την παραγωγή του τσίπουρου
  • την καλλιέργεια των ελαιόδεντρων την οικολογική συγκομιδή  και αξιοποίηση του καρπού, κ.α.

 

 

Fam/press trips ΕΟΤ Ιανουαρίου

 

Στο μεταξύ ξεκίνησε, από τις πρώτες κιόλας ημέρες του 2020, το νέο  πρόγραμμα ταξιδίων εξοικείωσης που υλοποιεί ο ΕΟΤ και  τα Γραφεία του στο Εξωτερικό –σε συνεργασία πάντα με τις εκάστοτε Περιφέρειες – στοχεύοντας στην καλύτερη προβολή της χώρας μας διεθνώς με το μικρότερο δυνατόν  κόστος.

 

Στο πλαίσιο αυτό:

  • Την Αθήνα επισκέφτηκε (05-07/01/2020), η ταξιδιωτική συντάκτρια της δημοφιλούς Free Press βρετανικής εφημερίδα City A.M,  με σκοπό  τη συγγραφή αφιερώματος που θα προβάλλει την Αθήνα ως ιδανικό προορισμό city break για το βρετανικό κοινό. Η City A.M εκδίδεται σε 335.000  φύλλα ενώ η ηλεκτρονική της έκδοση εμφανίζει  άνω του 1 εκατ. επισκέπτες το μήνα Το press trip διοργάνωσε η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας.

 

  • Την Εύβοια και Λήμνο επισκέπτεται (12-16/01/19) εκπρόσωποι  του γραφείου γαμήλιων εκδηλώσεων του Βουκουρεστίου, Nunta pe Plaja, με σκοπό την ανάδειξη νησιωτικών και παραθαλάσσιων προορισμών στην Ελλάδα για τη διοργάνωση γαμήλιων εκδηλώσεων για το ρουμανικό κοινό. Το Fam trip διοργάνωσε η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Ρουμανίας.

 

 

  • Τέλος, με πρωτοβουλία της Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ισραήλ, επισκέπτονται την Αθήνα από τις 18/01/20, ομάδα τεσσάρων παικτών escape  rooms με σκοπό να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με τα αντίστοιχα δωμάτια απόδρασης (escape rooms) που διαθέτει η πόλη. Στόχος του ταξιδίου  εξοικείωσης, είναι  να προβληθεί η Αθήνα ως ιδανικός προορισμός για το δημοφιλές αυτό παιχνίδι, που είναι πολύ  διαδεδομένο στο Ισραήλ.

 

Info:
Σύμφωνα με την Wikipedia, τα δωμάτια απόδρασης (escape rooms) είναι ζωντανά παιχνίδια γρίφων, όπου οι παίκτες βρίσκονται πραγματικά κλειδωμένοι σε ένα ή και περισσότερα δωμάτια μέχρι να  αποδράσουν, λύνοντας μία σειρά από γρίφους. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9o_%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82. Το
 

This site is registered on wpml.org as a development site.