16/02/2012: Κοινή Ανακοίνωση Υπουργού Εξωτερικών Σ. Δήμα και Υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού Π. Γερουλάνου

16/02/2012: Κοινή Ανακοίνωση Υπουργού Εξωτερικών Σ. Δήμα και Υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού Π. Γερουλάνου

16/02/2012: Κοινή Ανακοίνωση Υπουργού Εξωτερικών Σ. Δήμα και Υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού Π. Γερουλάνου

Σ. ΔΗΜΑΣ: Καλωσορίσαμε τον Υπουργό τον κύριο Γερουλάνο και τους συνεργάτες του. Συζητήσαμε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, το θέμα της συνεργασίας με τη Ρωσία για το έτος 2014 που θα είναι έτος πολιτισμού και παρουσίας της Ελλάδος στη Ρωσία και της Ρωσίας στην Ελλάδα με μία σειρά εκδηλώσεων, κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία όχι μόνο για τα πολιτιστικά γεγονότα αυτά καθαυτά αλλά και για την προώθηση των εξαγωγών, την προσέλκυση τουριστών, την προσέλκυση επενδύσεων, την καλή παρουσία της χώρας μας στη Ρωσία.

Επίσης, συζητήσαμε το θέμα των θεωρήσεων, και τις δυνατότητες οι οποίες υπάρχουν ώστε με τις μεγαλύτερες διευκολύνσεις και σύμφωνα με αυτά που έγιναν και πέρυσι που είχαν αρκετή επιτυχία, να μπορέσουμε να διευκολύνουμε την προσέλκυση, προσέλευση περισσοτέρων τουριστών από συγκεκριμένες χώρες στην πατρίδα μας. Βεβαίως συζητήσαμε και το θέμα της εικόνας και της παρουσίασης της πατρίδας μας στο εξωτερικό, το οποίο είναι τεράστιας σημασίας και αποφασίσαμε ότι θα συνεργαστούμε στενά και με τους άλλους αρμόδιους παράγοντες ώστε να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα λοιπόν και σε αυτή τη μάχη το Υπουργείο Εξωτερικών με τις Πρεσβείες, κύριε Υπουργέ;

Σ. ΔΗΜΑΣ: Και με τις Πρεσβείες και με τις τοποθετήσεις και με τις παρουσιάσεις τις οποίες μπορούμε να κάνουμε και με τις ενέργειές μας ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πόσο ικανοποιημένος είστε από αυτή τη συνεργασία όσον αφορά στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό;

Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Καταρχήν να πω ότι συνεχίζεται μία εξαιρετικά καλή συνεργασία που είχαμε με το Υπουργείο Εξωτερικών μέχρι τώρα, με λαμπρότερο παράδειγμα της συνεργασίας αυτής, την επιτυχία που είχαμε για την αύξηση του τουρισμού από τη Ρωσία. Είναι κάτι στο οποίο συνέβαλαν και τα δύο Υπουργεία πάρα πολύ αποτελεσματικά. Αυτού του είδους τη συνεργασία θέλουμε να τη συνεχίσουμε και να τη διευρύνουμε σε νέες αγορές οι οποίες αναπτύσσονται πάρα πολύ γρήγορα, όπως είναι η Κίνα, η Ινδία, η γειτονική Τουρκία από την οποία θέλουμε να προσελκύσουμε πολλούς ακόμα τουρίστες. Για να λειτουργήσει αυτό σωστά και για να καταφέρουμε αυτά τα αποτελέσματα που έχουμε καταφέρει χρειάζεται στενή συνεργασία των δύο Υπουργείων και μέχρι τώρα αυτή έχει υπάρξει άψογη. Γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών για τη βοήθεια που έχουν προσφέρει.

Τώρα, σε ό,τι αφορά την εικόνα της Ελλάδος καταλαβαίνετε ότι και το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να βλέπουν ότι αυτή η εικόνα δεν αμαυρώνεται όπως έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες. Θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ειδικά αυτή την περίοδο που κλείνονται τα πακέτα τα τουριστικά αυτό που θα εκπέμπει η χώρα μας να είναι θετικό, ειρηνικό, να αισθάνεται ο τουρίστας ότι και θα έχει ασφάλεια στη χώρα μας αλλά και ότι όταν θα έρθει θα αντιμετωπιστεί με τον τρόπο με τον οποίον του αξίζει. Σε αυτό τον τομέα, και εδώ στο κέντρο αλλά και στις Πρεσβείες, έχει υπάρξει μέχρι τώρα μία εξαιρετική συνεργασία.

Σ. ΔΗΜΑΣ: Και το κυριότερο απ’ όλα και το αυτονόητο είναι να μην επαναληφθούν αυτές οι σκηνές που είχαμε προχθές και αυτό είναι καθήκον όλων μας, και της Πολιτείας αλλά και όλων των Ελλήνων. Ευχαριστούμε πολύ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ευχαριστούμε πολύ.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.