17/01/2020- Νέα αύξηση των αφίξεων από την Αυστρία προς την Ελλάδα αναμένεται το 2020 – Συναντήσεις της Προέδρου του ΕΟΤ κας Γκερέκου με τους μεγαλύτερους αυστριακούς Τ.Οs

17/01/2020- Νέα αύξηση των αφίξεων από την Αυστρία προς την Ελλάδα αναμένεται το 2020 – Συναντήσεις της Προέδρου του ΕΟΤ κας Γκερέκου με τους μεγαλύτερους αυστριακούς Τ.Οs

17/01/2020- Νέα αύξηση των αφίξεων από την Αυστρία προς την Ελλάδα αναμένεται το 2020 – Συναντήσεις της Προέδρου του ΕΟΤ κας Γκερέκου με τους μεγαλύτερους αυστριακούς Τ.Οs

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Αυστρία προς την Ελλάδα το 2020, μετά τον αριθμό-ρεκόρ των 515.000 αφίξεων Αυστριακών τουριστών μόνον από τις αεροπορικές πτήσεις το 2019, καταγράφηκαν στη διάρκεια συναντήσεων που είχε στη Βιέννη η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου με εκπροσώπους των μεγαλύτερων αυστριακών Τ.Οs, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη διεθνή τουριστική έκθεση «Ferien 2020».

 

Συγκεκριμένα, ο κος Math, CEO της TUI Αυστρίας με 3.600 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και με πτήσεις σε 16 ελληνικούς προορισμούς ανέφερε ότι για την θερινή περίοδο έχουν προγραμματιστεί 100 εβδομαδιαίες πτήσεις full charter προς ελληνικούς προορισμούς και επισήμανε πως η Ελλάδα προηγείται στην κατάταξη όλων των υπολοίπων ανταγωνιστών της στις μέχρι στιγμής προκρατήσεις.

 

Από την πλευρά του, ο CEO της δεύτερης σε μερίδιο αγοράς εταιρείας διοργάνωσης ταξιδιών REWE, κος Fast, υπογράμμισε ότι με βάση τις έως τώρα προκρατήσεις κατά το 2020 αναμένεται αύξηση της τάξης του 25%. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος στο πρόγραμμα της REWE, το οποίο περιλαμβάνει 15 ελληνικούς προορισμούς.

 

https://gnto.inboundhunters.com/wp-content/uploads/2022/10/-1_89.jpg

Στιγμιότυπο από την συνάντηση της Προέδρου του ΕΟΤ, Ά. Γκερέκου (δεύτερη από αριστερά) με της TUI Αυστρίας. Εικονίζονται, από αριστερά, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας Ελ. Μελιτά, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της TUI Αυστρίας, M. Bednarik, η υπεύθυνη διαχείρισης συνεργατών στο μάρκετινγκ, A. Obermair, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας,  G. Math, και η Γενική Διευθύντρια του ΕΟΤ, Σ. Λαζαρίδου.

 

Επίσης, σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με την κα Andrea Springer, CEO και ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού οργανισμού Springer Reisen, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος εξειδικευμένος διοργανωτής ταξιδίων προς την Ελλάδα, με το 90% του προγράμματός του να είναι αφιερωμένο στη χώρα μας. Η εταιρεία συνδέει την Αυστρία με 20 ελληνικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και λιγότερο γνωστούς όπως η Αστυπάλαια, η Αλόννησος, η Θάσος, το Κουφονήσι κ.ά., ενώ διαθέτει δικές της charter πτήσεις από τις πόλεις Graz και Klagerfurt προς την Κεφαλλονιά, την Πάρο, την Σκιάθο, την Σαντορίνη, την Χαλκιδική και την Κρήτη.

 

 

Η κα Γκερέκου συνομίλησε, ακόμα, με στελέχη των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών που διαθέτουν πτητικό πρόγραμμα από την Αυστρία προς την Ελλάδα και αντάλλαξε προτάσεις για τη δυνατότητα αύξησης του αριθμού των πτήσεων αλλά και διεύρυνσης των προορισμών, με δεδομένο το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Αυστριακών τουριστών για την Ελλάδα.

 

Σημειώνεται ότι, σε όλες τις συναντήσεις, η Πρόεδρος του ΕΟΤ ενημέρωσε τους συνομιλητές της τόσο για τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού, όσο και για τις γενικότερες κατευθύνσεις του Υπουργείου Τουρισμού.

 

Εξάλλου, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, η κα Γκερέκου παραβρέθηκε σε εκδήλωση αφιερωμένη στον ελληνικό τουρισμό που οργάνωσε στην πρεσβευτική κατοικία, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία κα Κόϊκα σε συνεργασία με την Υπηρεσία  ΕΟΤ Αυστρίας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δημοσιογράφους και τοπικούς παράγοντες της Αυστρίας.

 

https://gnto.inboundhunters.com/wp-content/uploads/2022/10/-2_19.jpg

 Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Ά. Γκερέκου (δεξιά), με την Πρέσβη της Ελλάδας στη Βιέννη, Αικ. Κόικα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αφιερωμένης στον ελληνικό τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβευτική κατοικία.

 

Στις συναντήσεις και τις συνεντεύξεις της η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Α. Γκερέκου επισήμανε την στρατηγική προτεραιότητα του ΕΟΤ για την ανάδειξη και προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και  του τουρισμού εμπειριών σε όλη τη χώρα και για όλο το χρόνο.

This site is registered on wpml.org as a development site.