17/02/2020 – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ZURAB POLOLIKASHVILI ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

17/02/2020 – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ZURAB POLOLIKASHVILI ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

17/02/2020 – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ZURAB POLOLIKASHVILI ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

«Με την επίσκεψη του κ. Pololikashvili επιβεβαιώνεται η πολύ καλή συνεργασία που έχει η χώρα μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, καθώς και η θέληση που υπάρχει για κοινές δράσεις αναφορικά κυρίως με την εκπαίδευση, την καινοτομία, το start-up και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτή είναι μια συνεργασία ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές» ανέφερε μιλώντας σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Zurab Pololikashvili.

 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού συμμετείχαν ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος Λούλης, η Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ., κυρία Άντζελα Γκερέκου, η Γενική Διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, κυρία Παναγιώτα Διονυσοπούλου, ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού Τουρισμού, κ. Δημήτριος Σκούτας, η Διευθύντρια του Τμήματος Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κυρία Alessandra Priante και η υπεύθυνη για Ευρωπαϊκά Περιφερειακά Προγράμματα, κυρία Beatriz Cano Buchholz.

 

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και κοινών πρωτοβουλιών και συμφώνησαν πως το Υπουργείο Τουρισμού θα σταθεί αρωγός της προσπάθειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του τουρισμού διεθνώς και την τοποθέτησή του υψηλά στην παγκόσμια πολιτική ατζέντα ως μέσο αντιμετώπισης του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής. Επίσης πως θα υπάρξει εμβάθυνση συνεργασίας με την UNWTO Tourism Academy για την ίδρυση του UNWTO International Center στην Αθήνα, με σκοπό τη συνεχή αναβάθμιση των Σχολών Τουρισμού του Υπουργείου και την ανάδειξή τους σε περιφερειακής εμβέλειας Κέντρα Τουριστικής Εκπαιδευτικής Αριστείας. Η διοργάνωση Master Classes στην Ελλάδα σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου στους τομείς του Marketing, της Διαχείρισης Δεδομένων και του Συνεδριακού Τουρισμού, θα συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση. Ακόμη συμφωνήθηκε πως η Ελλάδα θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διεξαγωγή έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για το θαλάσσιο τουρισμό.

 

Στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης ξενάγησε στο κέντρο της Αθήνας τον κ. Pololikashvili και αμφότεροι μετέβησαν στο Electra Metropolis Hotel όπου μίλησαν σε φορείς του ελληνικού τουρισμού, μεταξύ των οποίων το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, η FedHATTA, o ΣΕΤΕ, η ΣΕΤΚΕ, η ΠΟΞ, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας και εκπρόσωποι της «Celestyal Cruises».

 

 

Κυρίαρχο θέμα στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του κλάδου ήταν η βιωσιμότητα ως μέρος του τουριστικού προϊόντος και πώς μπορεί ο τομέας του τουρισμού θα πρέπει να συμπεριληφθεί στον κεντρικό σχεδιασμό της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη βιωσιμότητα.

 

Οι φορείς του τουρισμού επιβεβαίωσαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν να επενδύουν στον ελληνικό τουρισμό και να αντιμετωπίζουν επιτυχώς τις προκλήσεις.

 

Ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, υπογράμμισε πως «η επίσκεψη του κ. Pololikashvili επισημοποιεί την πολύ καλή συνεργασία που έχει η χώρα μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, αλλά και τη θέληση του ΠΟΤ να υποστηρίξει τον τουρισμό σε όλον τον κόσμο οπότε και εμείς μπορούμε να μάθουμε από τις θετικές εμπειρίες άλλων χωρών. Υπάρχει η θέληση για κοινές δράσεις αναφορικά κυρίως με την εκπαίδευση, την καινοτομία, το start-up και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτή είναι μια συνεργασία ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές».

 

Και συμπλήρωσε πως «δεν εφησυχάζουμε, στοχεύουμε στην καλύτερη δυνατή ποιότητα στις υπηρεσίες και στο τουριστικό προϊόν που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας. θα προωθήσουμε τη σημασία του τουρισμού στις Βρυξέλλες ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο υποστήριξης της τουριστικής βιομηχανίας, η οποία θα γίνεται με τα χρόνια όλο και πιο σημαντική».

 

Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Zurab Pololikashvili, επισήμανε πως «ο ελληνικός τουρισμός μπορέι να αποτελέσει «case study», δηλαδή πρότυπο ανάπτυξης για τις μικρότερες χώρες. Συζητήσαμε για πολλά θέματα στα οποία θα συνεργαστούμε και ειδικά για τον βιώσιμο τουρισμό, τον οποίο θεωρούμε πολύ σημαντικό και για άλλα κράτη μέλη και θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλη την εμπειρία που έχουμε σχετικά με την καινοτομία και την εκπαίδευση. Στηρίζουμε τον Υπουργό Τουρισμού στο σχέδιο δράσης του και θα ανακοινώσουμε ένα διαγωνισμό για start-up ώστε να βοηθήσουμε στην προσπάθεια εύρεσης περαιτέρω επενδυτών».
 

This site is registered on wpml.org as a development site.