17/04/2011: Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην απονομή των επάθλων του 17ου ποδηλατικού γύρου Ελλάδας

17/04/2011: Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην απονομή των επάθλων του 17ου ποδηλατικού γύρου Ελλάδας

17/04/2011: Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην απονομή των επάθλων του 17ου ποδηλατικού γύρου Ελλάδας

Στο κέντρο της Αθήνας τερμάτισε την Κυριακή το μεσημέρι ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του ΟΠΑΠ, του ΕΟΤ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στην τελετή των απονομών που έγινε στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, παρέστη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης ο οποίος μετά τη βράβευση του πρώτου νικητή του ποδηλατικού γύρου, δήλωσε: «Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση που ανέδειξε το φίλαθλο πνεύμα της χώρας μας, τον πολιτισμό και το αθλητικό ιδεώδες. Αποδείξαμε ότι, ακόμα και αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Ελλάδα μπορεί να ολοκληρώνει με επιτυχία μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Από τέτοιες διοργανώσεις ανεβαίνει η αξιοπιστία της χώρας.». Στον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη απένειμε αναμνηστικό έπαθλο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Αθανάσιος Τερζής. Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι του ΟΠΑΠ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που ήταν βασικοί χορηγοί του ποδηλατικού αγώνα και βράβευσαν τους υπόλοιπους νικητές].

Το 5ο και τελευταίο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε την Κυριακή το πρωί απο το στάδιο του Μαραθώνα, ένα δήμο που αποτελεί παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, και που άλλαξε την πορεία της αρχαίας ιστορίας, μετά την ηρωική νίκη των Αθηναίων επί των Περσών το 490 π.Χ. Αναφερόμενος στην επιλογή του Μαραθώνα ως σημείο εκκίνησης του τελευταίου σκέλους ο κ. Νικητιάδης επισήμανε: «Η ένταξη του Μαραθώνα στη διαδρομή του 17ου Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας υποδηλώνει τη πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να συνεχίσει τη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας, μετά τον ιστορικό Μαραθώνιο που έγινε πέρυσι με αφορμή τη συμπλήρωση 2500 χρόνων απο τη μάχη του Μαραθώνα και στον οποίο συμμετείχαν χιλιάδες αθλητές απ όλο τον κόσμο».

Το Σάββατο πριν την εκκίνηση του 4ου και προτελευταίου σκέλους, του 17ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, απο τους Δελφούς με προορισμό τον Μαραθώνα, οι 120 αθλητές και οι συνοδοί των ομάδων τους επισκέφθηκαν το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, έπειτα απο πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να προγραμματίσει αυτή την ξενάγηση, με στόχο την ανάδειξη των μοναδικών μνημείων πολιτισμού που διαθέτει η χώρα μας. Οι περισσότεροι απο τους αθλητές και τους συνοδούς των ποδηλατικών ομάδων επισκέφθηκαν, όπως είπαν, πρώτη φορά το ιστορικό αυτό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι αθλητές συνοδευόμενοι απο μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ξεναγήθηκαν απο αρχαιολόγους στις αίθουσες του μουσείου όπου θαύμασαν, ανάμεσα στα εκθέματα, το άγαλμα της Σφίγγας της Νάξου, τους δίδυμους Κούρους του Άργους που χρονολογούνται απο τον 6ο π.Χ αιώνα και το χάλκινο άγαλμα του Ηνίοχου. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο αρχαίο στάδιο, το οποίο χτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ, και ολοκληρώθηκε στον δωρικού ρυθμού ναό του Απόλλωνα, όπου βρισκόταν το άδυτο της Πυθίας. Οι αθλητές και οι συνοδοί των ομάδων τους, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι απο τα σπάνια και μοναδικά δείγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.