20/06/2011: Ο Υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

20/06/2011: Ο Υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

20/06/2011: Ο Υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Στη σημασία που έχει για την οικονομία και τις τουριστικές επιχειρήσεις μια οργανωμένη προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας σε συνέδριο με σχετικό θέμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο και οργανώθηκε από το περιοδικό «Χρήμα και Τουρισμός».

Ο κ. Νικητιάδης επισήμανε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες ώστε η πολιτεία σε συνεργασία με τις τουριστικές επιχειρήσεις, τις Περιφέρειες, τα τουριστικά γραφεία, τις αεροπορικές εταιρείες και όλους τους συντελεστές του τουρισμού να εξετάσουν με επαγγελματικό τρόπο την επιμήκυνση των τουριστικών δραστηριοτήτων στο διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως και 30 Μαρτίου, κάτι το οποίο θα έχει πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες, την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και τον τουρισμό της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι προϋπόθεση για την εκκίνηση μιας σχετικής προσπάθειας είναι να δημιουργηθούν πιλοτικά προγράμματα τριετούς διάρκειας, εστιασμένα σε περιοχές της χώρας, στα οποία θα ενταχθεί ικανός αριθμός τουριστικών επιχειρήσεων που θα διασφαλίζει την λειτουργία της τουριστικής αγοράς προκειμένου οι επισκέπτες να απολαμβάνουν με πληρότητα τις τουριστικές υπηρεσίες και να έχουν στην διάθεσή τους τις δέουσες υποδομές που αναδεικνύουν το τουριστικό προϊόν κάθε περιοχής.

Για την υποστήριξη των προγραμμάτων αυτών, που η επιτυχής έκβασή τους θα αποτελέσει τον προπομπό για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο σύνολο της χώρας, ο υφυπουργός ανάφερε ότι σε όσους συμμετέχουν θα μπορούσε να εξεταστεί να τους δοθούν κίνητρα όπως για παράδειγμα η μείωση τελών ύδρευσης από τους Δήμους, η μείωση των τελών προσγείωσης και του «σπατόσημου» στα αεροδρόμια, η επιδότηση των επιχειρήσεων για την απασχόληση εργαζομένων με το ίδιο ποσοστό που επιδοτείται σήμερα η ανεργία, η παροχή διευκολύνσεων που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές και την φορολόγησή τους, και άλλα. Ακόμα ο κ. Νικητιάδης επισημαίνοντας την βαρύτητα που έχει η προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, η οποία θα πρέπει να περιβληθεί με επαγγελματισμό και αρτιότητα στην υλοποίησή της ανάφερε ότι μπορεί να διερευνηθεί ακόμα και η παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις μέσα από τον νέο αναπτυξιακό νόμο σε συνδυασμό και με άλλα προγράμματα αναβάθμισης υποδομών, εκσυγχρονισμού, υιοθέτησης νέων μεθόδων προβολής και άλλες δράσεις που σχετίζονται με την βελτίωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.