22/10/2020 – ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης είναι το διαβατήριο της χώρας για το μέλλον»

22/10/2020 – ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης είναι το διαβατήριο της χώρας για το μέλλον»

22/10/2020 – ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης είναι το διαβατήριο της χώρας για το μέλλον»

Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, συνοδευόμενος από την Υπηρεσιακή Γραμματέα του Υπουργείου, κα. Σταυρούλα Μηλιάκου, με την ευκαιρία της λειτουργίας της νέας Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο.
 

Ο Υφυπουργός Τουρισμού μαζί με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, κ. Γεώργιο Μαρινάκη, ο οποίος έχει διαθέσει το κτίριο που θα στεγαστεί και θα λειτουργήσει η Σχολή Ξεναγών στο Ρέθυμνο.
 

«Η ίδρυση και λειτουργία Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο είναι μία κίνηση με μεταρρυθμιστικό πρόσημο, με τα μάτια στραμμένα στο αύριο. Επιβεβαιώνει την κυρίαρχη παρουσία της Κρήτης στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης. Η δημιουργία της Σχολής Ξεναγών ανοίγει νέες προοπτικές, αφού εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο ανωτατοποίησης και αναβάθμισης των δομών τουριστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού», τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη συνεργασία και για την προσφορά του κτιρίου.
 

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ρέθυμνο, ο Υφυπουργός Τουρισμού πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο, με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού.
 

 

Ο Μάνος Κόνσολας επισκέφθηκε, επίσης, το ΙΕΚ Τουρισμού στο Ηράκλειο της Κρήτης και την ΑΣΤΕ Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο, καθώς και το Δήμαρχο Αγ. Νικολάου, κ. Αντώνη Ζερβό.
 

 

Ο Υφυπουργός, στην επίσκεψή του στην ΑΣΤΕ, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τη διεύθυνση, το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό και σπουδαστές τονίζοντας ότι:

«Έχει έρθει ώρα για μια μεγάλη ανατροπή και μεταρρύθμιση στην τουριστική εκπαίδευση. Υπάρχει ένα ξεκάθαρο δίλημμα, έχουμε δύο επιλογές ως χώρα.  Η πρώτη επιλογή είναι να μην αλλάξει τίποτα στην τουριστική εκπαίδευση, να συνεχίσουμε στη λογική της ακινησίας και της υποβάθμισης. Η άλλη επιλογή είναι να μετατρέψουμε την τουριστική εκπαίδευση σε προστιθέμενη αξία για τον ελληνικό τουρισμό. Να είναι ένα βήμα μπροστά από τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στον τουρισμό, να είναι συνδεδεμένη με τις ανάγκες της αγοράς, να αναδεικνύει τα στελέχη του αύριο».
 

 

Όπως ανέφερε ο κ. Κόνσολας, η θεσμική παρέμβαση που έχει ήδη έτοιμη το Υπουργείο Τουρισμού στοχεύει στην ανωτατοποίηση και στην ουσιαστική αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου, σε έναν ευρύ κύκλο αλλαγών και ανατροπών με μεταρρυθμιστικό πρόσημο.

 

 

 Η τουριστική εκπαίδευση θα είναι συνδεδεμένη με τις ανάγκες της αγοράς και οι απόφοιτοί της θα έχουν εξασφαλισμένη εργασία την επόμενη μέρα.

 

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, πραγματοποίησε, επίσης, συνάντηση εργασίας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, κ. Κοντάκη Γιώργο, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Σενετάκη Μάξιμο, καθώς και από την Υπηρεσιακή Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, κα. Σταυρούλα Μηλιάκου, κατά την οποία συζητήθηκε η ανάγκη ολιστικής προσέγγισης της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας και  αναζήτησης κοινών δράσεων για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.
 

 

Τέλος, ο Υφυπουργός Τουρισμού είχε συνάντηση εργασίας με επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και τον Πρόεδρο, κ. Βοργιά Στέλιο, αλλά και εκπροσώπους του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, του Σωματείου Επισιτισμού –Τουρισμού , του Σωματείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών, του  Σωματείου Τουριστικών λεωφορείων και του Σωματείου Ναυαγοσωστών. Μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με τον Υφυπουργό να καταγράφει προτάσεις που κατατέθηκαν και οι οποίες κινούνται στην κατεύθυνση πρωτοβουλιών που σχεδιάζει το Υπουργείο Τουρισμού όπως η ενίσχυση των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης και κατάρτισης.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.