23/09/2015: Τελετή παράδοσης – παραλαβής Υπουργείου Τουρισμού

23/09/2015: Τελετή παράδοσης – παραλαβής Υπουργείου Τουρισμού

23/09/2015: Τελετή παράδοσης – παραλαβής Υπουργείου Τουρισμού

Με όραμα και στόχο τη διαρκή ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια, ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα της η νέα πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Τουρισμού.

 

Ο υπουργός κύριος Γιώργος Σταθάκης, στην ειδική τελετή παράδοσης και παραλαβής στο υπουργείο, αφού επισήμανε τη σημασία της πολιτικής ευθύνης και τον πολυσήμαντο ρόλο του τουρισμού στην εθνική οικονομία, τόνισε, ότι χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, η νέα πολιτική ηγεσία, μετά από μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, θα προχωρήσει στην εφαρμογή της τουριστικής πολιτικής με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών, σε όλα τα επίπεδα, για τον κλάδο και την εθνική οικονομία γενικότερα.

 

Η αναπληρωτής υπουργός κυρία Έλενα Κουντουρά, τόνισε ότι θα συνεχισθεί η πολιτική που έφερε τα πολύ θετικά αποτελέσματα φέτος και το νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών και στα έσοδα για τον τουρισμό, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι κάθε χρόνο να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

 

Η απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργός κυρία Άλκηστις Πρωτοψάλτη, αφού ευχαρίστησε όλα τα στελέχη, τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της νέας πολιτικής ηγεσίας, χαρακτηρίζοντας τον τουρισμό καρδιά της Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι η ίδια θα συνεχίσει να στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό μέσα από την τέχνη.

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

 

«Η κυρία Πρωτοψάλτη σε συνθήκες κρίσης όπως διαμορφώθηκαν στην καρδιά του καλοκαιριού ανταποκρίθηκε με πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες. Σήμερα είμαστε εδώ με μια καθαρή εντολή των ελλήνων πολιτών να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε σε μια σύντομη χρονική περίοδο και με πολύ δύσκολες συνθήκες. Είμαστε όμως ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού και παρά τις δυσκολίες λόγω της οικονομικής συγκυρίας με πρώτιστο γεγονός τον έλεγχο κεφαλαίων, είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα. Ο τουρισμός πήγε εξαιρετικά, είναι μια χρονιά ρεκόρ για την Ελλάδα και ταυτόχρονα όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από τους περιορισμούς αυτούς μπορέσαμε ως προηγούμενη κυβέρνηση να τα αντιμετωπίσουμε έγκαιρα προκειμένου να μην εμφανιστεί κανένα πρόβλημα στη ροή συναλλάγματος στην λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων και του συνόλου του τουριστικού τομέα. Από εδώ και στο εξής όμως η εντολή είναι σαφής, είναι ισχυρή πολιτική εντολή η οποία επικεντρώνεται στο να κάνουμε δουλειά, να πραγματοποιήσουμε τις τομές που υποσχεθήκαμε και πρέπει οι πολίτες να μας κρίνουν για το πραγματικό αποτέλεσμα που θα φέρουμε. Η υπόσχεσή μας είναι απλή θέλουμε ισχυρή οικονομική ανάπτυξη με πολύ κοινωνική δικαιοσύνη. Με χαρά θα συνεχίσει η κυρία Κουντουρά στον τομέα του τουρισμού. Η συνεργασία μας δε χρειάζεται συστάσεις ήταν εξαίρετη όλο το προηγούμενο διάστημα και χαίρομαι που θα συνεχίσουμε».

 

Αν. ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

 

«Να ευχαριστήσω την κυρία Α. Πρωτοψάλτη, την οποία θεωρώ πρέσβειρα του ελληνικού τουρισμού και της Ελλάδας, υπηρετεί τον πολιτισμό και μας κάνει περήφανους και στο εξωτερικό. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολιτικούς αρχηγούς που μου εμπιστεύθηκαν το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού. Ευχαριστώ και τον υπουργό κ. Σταθάκη με τον οποίο είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Ξεκινήσαμε ένα έργο το οποίο και θα συνεχίσουμε. Κάναμε πολλά πράγματα και απέδωσαν. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε την ευθύνη ακόμα πιο μεγάλη. Καταφέραμε όλοι μαζί, οι συντελεστές του ελληνικού τουρισμού να έχουμε ιστορικό ρεκόρ με περίπου 26 εκατ. τουρίστες και 15,5 δις έσοδα. Ελπίζουμε οι βάσεις που βάλαμε να αποδώσουν ακόμη περισσότερο. Επιδιώκουμε και ελπίζουμε αυτή η στρατηγική του τουρισμού, η πολιτική που έχουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, να επιτύχει αποτελέσματα υψηλότερα και η κάθε χρονιά να είναι καλύτερη. Μη ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι πυλώνας της εθνικής μας οικονομίας.»

 

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ Αν. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΡΙΑ ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

 

«Ήταν ύψιστη τιμή για εμένα να υπηρετήσω την θεσμική λειτουργία του Συντάγματος, όλες αυτές τις ημέρες. Στο χρονικό αυτό διάστημα με την εξαιρετική συνεργασία όλων των υπηρεσιών, διασφαλίσαμε την ομαλή λειτουργία του Υπουργείου και διεκπεραιώσαμε όλες τις τρέχουσες υποθέσεις. Θα ήθελα όμως να αναφερθώ στις δράσεις του Υπουργείου για το προσφυγικό ζήτημα, όπου και ανταποκριθήκαμε άμεσα στις ανάγκες, ως εξής:

 

Συμβάλλαμε στην συγκρότηση και λειτουργία των νέων Κέντρων Υποδοχής Προσφύγων με αποστολή ιματισμού.

Στείλαμε κλιμάκιο με στόχο να καταγράψουμε την τουριστική κίνηση και να στηρίξουμε την επόμενη τουριστική χρονιά.

Ξεκινήσαμε δράσεις διεθνούς προβολής των νησιών που επλήγησαν , με πρώτο στόχο τις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις του Βερολίνου και του Λονδίνου.

Έγινε σύσταση ειδικής Ομάδας Εργασίας στο Υπ. Οικονομίας η οποία και ανέλαβε την καταγραφή των «επιπτώσεων από τις ροές προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου», η οποία και διαβιβάστηκε στις αρμόδιες αρχές καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Είναι βέβαια αυτονόητο ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα προς αντιμετώπιση για έναν τομέα όπως ο τουρισμός, ένα τομέα πρωταγωνιστικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Παυλόπουλο και την Υπηρεσιακή Πρωθυπουργό κυρία Θάνου για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου καθώς και τον υπουργό κύριο Νίκο Χριστοδουλάκη για την εξαιρετική συνεργασία. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή συνέχεια με δύναμη, ευαισθησία, δημιουργία και αγάπη γι’ αυτή την καρδιά της Ελλάδος… Το Υπουργείο Τουρισμού.

 

Εγώ θα συνεχίσω να τραγουδώ για την Ελλάδα…»

This site is registered on wpml.org as a development site.