25/02/2021 – Με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στην Αθήνα το World Tunnel Congress 2023

25/02/2021 – Με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στην Αθήνα το World Tunnel Congress 2023

25/02/2021 – Με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στην Αθήνα το World Tunnel Congress 2023

https://gnto.inboundhunters.com/wp-content/uploads/2022/10/gerekou_0.jpg

 

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, το Διεθνές Συνέδριο World Tunnel Congress (WTC) της Διεθνούς Ένωσης Σηράγγων & Υπογείων Έργων (ITA-AITES), μια πολύ σημαντική διάκριση για την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο του τεχνικού κλάδου που έχει αναλάβει έως σήμερα η χώρα.

 

Η υποψηφιότητα της Ελληνικής Επιτροπής Σηράγγων και Υπόγειων Έργων (ΕΕΣΥΕ) και της Αθήνας επικράτησε στη μυστική ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου και στην οποία συμμετείχαν 48 κράτη-μέλη της ITA-AITES, λαμβάνοντας 33 ψήφους (ποσοστό 70%).

 

Ο ΕΟΤ υποστήριξε από την αρχή την ελληνική υποψηφιότητα, με την Πρόεδρο του Οργανισμού, Άντζελα Γκερέκου, να αναφέρει στο σχετικό μήνυμά της: «Ο ΕΟΤ υποστηρίζει πλήρως την υποψηφιότητα της Αθήνας για τη φιλοξενία του Διεθνούς Συνεδρίου World Tunnel Congress 2023 για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η Αθήνα περιλαμβάνεται μεταξύ των 20 κορυφαίων προορισμών για τη διοργάνωση συνεδρίων και άλλων εταιρικών εκδηλώσεων, λόγω των ξενοδοχειακών και συνεδριακών υποδομών της, των πολυάριθμων απευθείας αεροπορικών συνδέσεων κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, της φημισμένης ελληνικής γαστρονομίας, του μοναδικού αρχαίου πολιτισμού και ασφαλώς του παγκοσμίως γνωστού μεσογειακού κλίματός της. Έτσι, ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους συνέδρους, υποσχόμενοι ένα αξέχαστο και εξαιρετικά επιτυχημένο Συνέδριο».

 

Το παγκόσμιο συνέδριο WTC αποτελεί την κορυφαία ετήσια διοργάνωση της ITA-AITES, που ανά έτος πραγματοποιείται εναλλάξ εντός και εκτός Ευρώπης. Οι συμμετοχές ξεπερνούν κάθε φορά τους 2.000 συνέδρους, που προέρχονται από όλον τον κόσμο, ενώ περιλαμβάνει επίσης μεγάλη Τεχνική Έκθεση, όπου συμμετέχουν συστηματικά οι μεγαλύτερες, παγκοσμίως, εταιρείες έργων (κατασκευαστικές, μελετητικές, μηχανημάτων, εξοπλισμού, υλικών, λογισμικού κ.ά.), που δραστηριοποιούνται στον τομέα μελέτης, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης σηράγγων και υπογείων έργων. 

 

Το βίντεο με το μήνυμα της Προέδρου του ΕΟΤ, εδώ: https://youtu.be/jes9lLItXWA

 

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.