25/10/2019: Γ.Γ. ΕΟΤ : Νέα τουριστική στρατηγική με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη

25/10/2019: Γ.Γ. ΕΟΤ : Νέα τουριστική στρατηγική με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη

25/10/2019: Γ.Γ. ΕΟΤ : Νέα τουριστική στρατηγική με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη

 

«To Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ αλλάζει την τουριστική στρατηγική της χώρας για το 2020, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων που προέκυψαν από την πτώχευση της Thomas Cook. Και η εκστρατεία αυτή θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από οποιοδήποτε άλλο έτος».

 

Αυτό τόνισε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού (F.I.J.E.T.), που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο από τις 21 ως τις 25 Οκτωβρίου 2019, όπου κι εορτάστηκαν τα 65 της χρόνια. Στο συνέδριο συμμετείχαν Δημοσιογράφοι Τουρισμού από όλο τον κόσμο με βασικό ομιλητή τον  Γενικό Γραμματέα  του Ε.Ο.Τ.

 

Ο κ. Δ. Φραγκάκης περιέγραψε «τους τρεις κύριους στόχους της νέας τουριστικής πολιτικής για τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια» ως ακολούθως:

  • Διατήρηση του αριθμού των επισκεπτών στην χώρα μας στο επίπεδο που είναι σήμερα.
  • Αύξηση του μεριδίου της  Ελλάδας στην διεθνή τουριστική αγορά μέσω συντονισμένου και καλά οργανωμένου σχεδίου.
  • Ενίσχυση της βιωσιμότητα του Ελληνικού τουρισμού με σταθερά βήματα και  προσήλωση στο  μεγάλο στοίχημα της αειφόρου ανάπτυξης .

 

Από αριστερά προς τα δεξιά: Διβάνης Θεόδωρος Διευθυντής του ΑΚΤΙ IMPERIAL HOTEL (οικοδεσπότες του Διεθνούς Συνεδρίου), Ταρασλιάς Κωνσταντίνος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Δήμου Ρόδου, Ματσίγκος Γεώργιος Πρόεδρος της Ενώσεως Διευθυντών Ρόδου, Παπαθανασόπουλος Γεώργιος Εκπρόσωπος της F.I.J.E.T. στην Ελλάδα, Tijani Haddad Πρόεδρος της F.I.J.E.T. Φραγκάκης Δημήτριος Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. , Κωνσταντινίδης Αθηναγόρας Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Ξενοδόχων Ρόδου, Καραγιαννιώτου Μάγδα υπεύθυνη της F.I.J.E.T. για την Θεσσαλονίκη και όλη την Βόρεια Ελλάδα.

 

Ο Γ.Γ. ΕΟ.Τ μίλησε τέλος  με θερμά λόγια για την προσφορά της  F.I.J.E.T. αναφερόμενος  μεταξύ άλλων στην  παγκόσμια τουριστική δημοσιογραφία και κατ' επέκταση, στον παγκόσμιο τουρισμό.

 

Info:
Η F.I.J.E.T. με σημαντικότατη παρουσία στα παραπάνω από το 1954, αποτελείται από ένα πολύ μεγάλο αριθμό μελών από όλο τον κόσμο καθώς κι από Εθνικές Ενώσεις Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού από πολλές χώρες. Υπάρχουν μέλη και στην Ελλάδα, ενώ γίνονται κινήσεις για ίδρυση Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού η οποία θα είναι μέλος της F.I.J.E.T.

This site is registered on wpml.org as a development site.