25/11/2016: Εκδήλωση του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας για την παρουσίαση της Σάμου στην ιταλική αγορά

25/11/2016: Εκδήλωση του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας για την παρουσίαση της Σάμου στην ιταλική αγορά

25/11/2016: Εκδήλωση του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας για την παρουσίαση της Σάμου στην ιταλική αγορά

Η ανάδειξη και προώθηση της Σάμου ως τουριστικού προορισμού στην ιταλική αγορά ήταν το αντικείμενο εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου από το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Σάμου και την ελληνική πρεσβεία, στην πρεσβευτική κατοικία στη Ρώμη. Η εκδήλωση σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς σε αυτήν παραβρέθηκαν 70 Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και travel bloggers, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το νησί και εξέφρασαν την επιθυμία να το επισκεφθούν στο πλαίσιο ταξιδιών εξοικείωσης (Fam Trips) με σκοπό την προβολή του στα ιταλικά ΜΜΕ. 
 
φωτό 1. Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στη Ρώμη για την προβολή της Σάμου ως τουριστικού προορισμού στην ιταλική αγορά.
 
Την εκδήλωση προλόγισε ο Έλληνας Πρέσβης στην Ιταλία Θεμιστοκλής Δεμίρης, ενώ τα πλεονεκτήματα του νησιού ως τουριστικού προορισμού παρουσίασαν διεξοδικά ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών τουριστικών φορέων, η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας Κυριακή Μπουλασίδου καθώς και η δημοσιογράφος της εφημερίδας Turismo & Attualita, Eleonora David, η οποία είχε επισκεφθεί τη Σάμο τον περασμένο Ιούνιο σε δημοσιογραφικό ταξίδι που είχε οργανώσει το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας. 
 
φωτό 2. Η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας Κ. Μπουλασίδου παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα της Σάμου στους Ιταλούς τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και travel bloggers. Δίπλα της, ο Δήμαρχος Σάμου Μιχ. Αγγελόπουλος.
 
Επίσης, στο περιθώριο των παρουσιάσεων, ο Δήμαρχος Σάμου Μ. Αγγελόπουλος είχε την ευκαιρία να παραχωρήσει σύντομες συνεντεύξεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς και στα ειδησεογραφικά πρακτορεία ANSA, Agenzia Nova και AskaNews, που κάλυψαν το γεγονός με αναλυτικά ρεπορτάζ.
 
φωτό 3. Ο Δήμαρχος Σάμου Μιχ. Αγγελόπουλος, μιλώντας με εκπροσώπους ιταλικών ΜΜΕ.
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δείπνο σε μπουφέ, όπου προσφέρθηκαν ελληνικά εδέσματα και coctails βασισμένα στο σαμιώτικο κρασί.
 
 
Δείτε, μεταξύ άλλων, τα σχετικά δημοσιεύματα των πρακτορείων Agenzia Nova και AskaNews , των τουριστικών εφημερίδων Turismo & Attualita και Guida Viaggi, καθώς και των sites L’ agenzia di viaggi και Mondogreco.
 
 
This site is registered on wpml.org as a development site.