27/09/2016: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Μια γιορτή για όλη την Ελλάδα

27/09/2016: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Μια γιορτή για όλη την Ελλάδα

27/09/2016: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Μια γιορτή για όλη την Ελλάδα

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Κύριος στόχος του εορτασμού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.

 

Την τιμητική του, στο φετινό εορτασμό έχει φέτος το βραβευμένο -σε τρία διεθνή τουριστικά φεστιβάλ-Ελληνικό τουριστικό φιλμ του ΕΟΤ «Greek Tourism. An eternal journey» (https://www.youtube.com/watch?v=YpKlUIDf4oY) διάρκειας 4 λεπτών και 15’’.

 

Κατόπιν επικοινωνίας του ΕΟΤ με τους αρμόδιους φορείς το video προβάλλεται καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας από τις οθόνες:

  • του Μουσείου Ακρόπολης
  • των σταθμών του Μετρό Αθηνών
  • του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος"
  • των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας
  • τις εγκαταστάσεις του λιμανιού του Πειραιά (ΟΛΠ) και ειδικότερα στο χώρο υποδοχής της κρουαζιέρας.

 

 

Επίσης ο ΕΟΤ προώθησε το βίντεο, μέσω των αρμοδίων φορέων ΞΕΕ, ΗΑΤΤΑ , ΣΕΤΕ, ΠΟΞ και ΣΕΤΚΕ στους χώρους υποδοχής επισκεπτών σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ, τουριστικά καταλύματα και ταξιδιωτικά γραφεία σε ολόκληρη τη χώρα. Το βίντεο προβάλλεται επίσης από τα socialmedia https://www.facebook.com/visitgreecegr/videos/10157470670550641/) του Υπουργείου και του ΕΟΤ, περιφερειών, φορέων και επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

 

Πρόκειται για προωθητική ενέργεια του ΕΟΤ, που έδωσε τον τόνο του εορτασμού σε όλη την Ελλάδα. Η χώρα μας έχει και έναν λόγο παραπάνω να γιορτάζει τη φετινή ημέρα, καθώς αναδείχθηκε πρόσφατα ως ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον κόσμο για το 2016, από τους αναγνώστες του καταξιωμένου ταξιδιωτικού περιοδικού διεθνώς Conde Νast Traveller (http://www.cntraveller.com/awards/readers-travel-awards/best-countries-in-the-world).

 

Η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού στηρίζει τις ενέργειες και δράσεις και την εφαρμογή των πολιτικών που προάγουν και προωθούν την προσβασιμότητα σε όλο το φάσμα της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, όπως αναδεικνύεται μέσα από το φετινό – αφιερωμένο στην προσβασιμότητα- μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

 

 

« Η Ελλάδα είναι ένα μικρό κομμάτι του Παραδείσου στη γη, όπως αναγράφεται και στο προωθητικό υλικό του ΕΟΤ. Και αυτό σταδιακά εδραιώνεται στη συνείδηση των πολιτών όλου του κόσμου» δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και επισημαίνει: «Με συλλογική προσπάθεια, ποιοτικές και στοχευμένες ενέργειες καταφέραμε να οδηγήσουμε και φέτος πιο ψηλά το Εθνικό τουριστικό μας προϊόν, παρά τις γεωπολιτικές αλλαγές και αντιξοότητες. Σήμερα το τουριστικό προϊόν συμβάλει στο 20% του ΑΕΠ , ένας στους πέντε Έλληνες εργαζόμενους απασχολείται άμεσα ή έμμεσα στον Τουρισμό και η μία από τις δύο νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι στην τουριστική αγορά. Κυρίαρχος στόχος μας είναι Τουρισμός όλο το χρόνο . Είναι εθνικό και κοινωνικό μας χρέος να στηρίξουμε την μεγάλη αυτή βιομηχανία της χώρας που παράγει αλλά και προβάλλει την Ελληνική ταυτότητα σε όλο τον κόσμο, η οποία αποτελεί σταθερό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας».

 

ΙNFO:

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό βίντεο, https://www.youtube.com/watch?v=YpKlUIDf4oY ,σε παραγωγή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, απέσπασε το 2015 τρεις συνολικά πρωτιές. Έλαβε:

  1. το βραβείο «Blue Danube» (Γαλάζιος Δούναβης) για το καλύτερο πολιτιστικό τουριστικό φιλμ στο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών και Οικολογικών ταινιών SILAFEST 2015 στο Veliko Gradište της Σερβίας.
  2. το 1ο βραβείο στην κατηγορία Country στο αντίστοιχο φεστιβάλ του Βερολίνου, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB και
  3. το 1ο βραβείο στο αντίστοιχο φεστιβάλ των Η.Π.Α. «US International Film and Video Festival».

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.