30/01/2020 – Συνάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Κόνσολα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Βλάση

30/01/2020 – Συνάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Κόνσολα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Βλάση

30/01/2020 – Συνάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Κόνσολα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Βλάση

 

Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Κώστα Βλάση, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, σε μια πρώτη προσπάθεια να αξιοποιηθεί η δυναμική του απόδημου Ελληνισμού για τον τουρισμό μας, αλλά και για την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επετειακή εκδήλωση του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών με τα εγκαίνια Μουσείου και του Ανοιχτού Ελληνικού Θεάτρου, τον προσεχή Οκτώβριο. Συζητήθηκε η συνεργασία των δύο υπουργείων για τη στήριξη της συγκεκριμένης εκδήλωσης αλλά και για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

 

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε, επίσης, στη διαμόρφωση θερινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα για ομογενείς εφήβους ή φοιτητές, ενώ έθεσε και το ζήτημα της απλοποίησης των διοικητικών διαδικασιών για τους ομογενείς για υπηρεσίες όπως η σύνταξη πληρεξουσίου και η έκδοση διαβατηρίου, με την ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών υποδομών στα Υπουργεία. Ο κ. Βλάσης ενημέρωσε ότι έχει συγκροτηθεί κοινή ομάδα εργασίας από τα Υπουργεία Εξωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, η οποία επεξεργάζεται λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων του εξωτερικού. Αυτό που επιδιώκει το ΥΠΕΞ είναι η ψηφιοποίηση όλων των προξενικών διαδικασιών, ώστε να ολοκληρώνονται με μια απλή επίσκεψη στο Προξενείο.

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Βλάσης και ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Κόνσολας, συμφώνησαν, επίσης, να αναλάβουν κοινή πρωτοβουλία για τη διοργάνωση εκδήλωσης στο πλαίσιο της συνόδου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, με ελληνικής καταγωγής βουλευτές από  κοινοβούλια άλλων χωρών. Μάλιστα, προκειμένου να δοθεί ένα ουσιαστικό και συμβολικό μήνυμα, αποφασίστηκε η σύνοδος αυτή να πραγματοποιηθεί σε ένα νησί του Αιγαίου.

 

Συζητήθηκε, επίσης, το ζήτημα της διϋπουργικής συνεργασίας και  με το Υπουργείο Μεταφορών για να επιλυθεί ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς μας από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, οι οποίοι όταν έρχονται στην Ελλάδα δεν μπορούν να ενοικιάσουν αυτοκίνητο αφού υπάρχει η απαίτηση διεθνούς άδειας οδήγησης, κάτι που εμποδίζει τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων να ενοικιάσουν αυτοκίνητα σε ομογενείς συμπατριώτες μας που έχουν άδεια οδήγησης από τις ΗΠΑ, τον Καναδά ή την Αυστραλία. Ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία οι επισκέπτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να προχωρήσουν σε ενοικίαση αυτοκινήτου, για όσο χρόνο ισχύει η βίζα εισόδου τους στη χώρα, μόνο με την εθνική άδεια οδήγησης που διαθέτουν εφόσον σε αυτήν τα στοιχεία αναγράφονται με λατινικούς χαρακτήρες.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.