31/01/2017: Θετικά μηνύματα από τη συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Ζυρίχης «Fespo Zürich 2017»

31/01/2017: Θετικά μηνύματα από τη συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Ζυρίχης «Fespo Zürich 2017»

31/01/2017: Θετικά μηνύματα από τη συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Ζυρίχης «Fespo Zürich 2017»

Με αισιόδοξα μηνύματα για την Ελλάδα όσον αφορά στην επερχόμενη τουριστική περίοδο, έκλεισε η «αυλαία» της μεγαλύτερης έκθεσης της Ελβετίας «Fespo 2017», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου, προσελκύοντας 63.000 επισκέπτες. 
 
Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος, ο οποίος κατά την παραμονή του στην ελβετική πόλη είχε σειρά επαφών με τους μεγαλύτερους Τ.Ο. της χώρας καθώς και με αεροπορικές εταιρείες. Στις συζητήσεις του με τους παράγοντες της ελβετικής αγοράς, ο κ. Τρυφωνόπουλος εστίασε το ενδιαφέρον του στην ανάδειξη ειδικών μορφών τουρισμού (π.χ hiking, diving κ.λπ.), που προσελκύουν το ιδιαιτέρως απαιτητικό ελβετικό κοινό, όπως επίσης και τον τουρισμό πόλεων (city break) με την ανάδειξη προορισμών ίσως λιγότερο γνωστών για την τοπική αγορά (όπως π.χ. η Θεσσαλονίκη) καθώς και περιοχών που παραμένουν παρθένοι και ανεξερεύνητοι προορισμοί. 
 
φωτό 1: Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος στο περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Ζυρίχης «Fespo Zürich 2017». Δεξιά του, η κα Ειρήνη Βαλσαμάκη από τη Διεύθυνση Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης του Οργανισμού και αριστερά του η κα Πόπη Κουρούσια, προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας-Ελβετίας.
 
Ιδιαίτερα σημαντική, υπήρξε η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τρυφωνόπουλος στη μεγαλύτερη, ιστορικότερη (1780) και πλέον έγκριτη εφημερίδα όχι μόνο της Ελβετίας αλλά ολόκληρου του γερμανόφωνου χώρου Neue Zürcher Zeitung. Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ προσκάλεσε, μάλιστα, την υπεύθυνη σύνταξης κα Müller να επισκεφθεί τη χώρα μας, στο πλαίσιο ειδικά οργανωμένου ταξιδιού εξοικείωσης. 
 
Παράλληλα, ο κ. Τρυφωνόπουλος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την Πρέσβη της Ελλάδας στη Βέρνη κα Χαρά Σκολαρίκου, την οποία ενημέρωσε για τη στρατηγική του ΕΟΤ κατά την προσεχή τριετία, ενώ για την περαιτέρω ενδυνάμωση της τουριστικής εικόνας της Ελλάδας στην ελβετική αγορά συζητήθηκε η κινητοποίηση όχι μόνο των ομογενειακών αλλά και των ελβετικών συλλόγων «Φίλων της Ελλάδας» και συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση εκδήλωσης που θα οργανώσουν από κοινού η Ελληνική Πρεσβεία και ο ΕΟΤ στις αρχές Μαρτίου.
 
φωτό 2: Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του κ. Δ. Τρυφωνόπουλου στο περίπτερο του Οργανισμού στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Ζυρίχης. Δεξιά του, η προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας-Ελβετίας κα Πόπη Κουρούσια και αριστερά του ο κος Λαπάρας (Laros Travel) και ο κος Ι. Ραφαλιάς, Υπεύθυνος Τύπου και Trade Marketing στο Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας-Ελβετίας.
 
Επισημαίνεται ότι η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας-Ελβετίας κα Κ. Κουρούσια και ο Υπεύθυνος Τύπου και Trade Marketing κ. Ι Ραφαλιάς ενημέρωσαν τους τουριστικούς πράκτορες και τους δημοσιογράφους, που επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΕΟΤ μετά από σχετική πρόσκληση, για την ήδη δρομολογημένη δράση που αφορά στη διοργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης (fam trips) προκειμένου να ενισχυθεί η εικόνα παραδοσιακών ελληνικών προορισμών αλλά και να αναδειχθούν άλλοι λιγότερο γνωστοί προορισμοί και ειδικές μορφές τουρισμού. Tο σύνολο των διοργανωτών ταξιδίων, με τους οποίους είχαν επίσης συναντήσεις τα στελέχη του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας-Ελβετίας, επεσήμαναν την ιδιαίτερα θετική εικόνα αλλά και την αυξητική πορεία των κρατήσεων για την Ελλάδα, που φτάνει σε διψήφια διαφορά συγκρινόμενη με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
This site is registered on wpml.org as a development site.