6/09/2019 : Επίσκεψη σε Κοζάνη και Γρεβενά Χ. Θεοχάρη και Μ. Κόνσολα

6/09/2019 : Επίσκεψη σε Κοζάνη και Γρεβενά Χ. Θεοχάρη και Μ. Κόνσολα

6/09/2019 : Επίσκεψη σε Κοζάνη και Γρεβενά Χ. Θεοχάρη και Μ. Κόνσολα

Την Κοζάνη και τα Γρεβενά επισκέφθηκαν και είχαν συναντήσεις συζητώντας τις προοπτικές της τουριστικής ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με  τις Περιφέρειες της χώρας στο πλαίσιο της σύστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη, με φορείς του τουρισμού και ενημέρωσαν για τον ρόλο και τον σκοπό του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.  Επίσης συναντήθηκαν με τους δημάρχους Κοζάνης κ. Μαλούτα Λάζαρο, Σιάτιστας κ. Ζευκλή, καθώς και με τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κκ Παύλο.

Κατά την παρουσία τους ο υπουργός και ο υφυπουργός επισκέφθηκαν την Κοβεντάρειο βιβλιοθήκη, και το Μουσείο της Αιανής.

 

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ

Ο υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης σε δηλώσεις του τόνισε την σημασία ανάδειξης των τοπικών χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων λέγοντας ότι η Ελλάδα κρύβει θησαυρούς που πρέπει να αναδειχθούν σε συνεργασία με τις περιφέρειες όλης της χώρας. Γενικότερα για τον τουρισμό μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού πρακτορείου, οπότε και αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό για την προσέγγιση νέων αγορών-στόχων, στη συνεργασία με τις περιφέρειες και στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού. Ειδική αναφορά έκανε στις προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς της Ινδίας, στη τη στρατηγική για την επόμενη μέρα σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, το άνοιγμα της σχολής ξεναγών και τη δημιουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

 

 

 

ΔΗΛΏΣΕΙΣ Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ

Ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας στο πλαίσιο της περιήγησης και των επαφών που πραγματοποιήθηκαν με παράγοντες της περιοχής δήλωσε ότι «Μαζί με τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και τους Βουλευτές του νομού ακούσαμε τους παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς της περιφέρειας και αφουγκραστήκαμε τις αγωνίες των επιχειρηματιών και των κατοίκων για την ουσιαστική συνεργασία όλων των φορέων προκειμένου να ενταχθεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο χάρτη των τουριστικών προορισμών. Στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού είναι η δημιουργία στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό που θα εστιάζει στην πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη».

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.