9/7/2019:ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

9/7/2019:ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

9/7/2019:ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

«Ο Τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες. Είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, με εμφανή και μετρήσιμη συνεισφορά σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας».

 

Αυτό τόνισε ο νέος υπουργός Τουρισμού κύριος Χάρης Θεοχάρης αναλαμβάνοντας  μαζί με τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού από τον απερχόμενο υπουργό κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο.

 

 

Ο νέος υπουργός σημείωσε ότι ο τουρισμός για την Ελλάδα, έχει χαραγμένες βαθιές ρίζες, και είναι κάτι παραπάνω από αριθμούς, αφού η φιλοξενία αποτελεί ελληνική αξία από τα αρχαία χρόνια. Επίσης ανέφερε ότι ο Τουρισμός έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο σε όλους τους τομείς και τους κλάδους της οικονομίας και γενικότερα στην κοινωνία.

 

Οριοθετώντας τους άξονες της πολιτικής που θα εφαρμοσθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στον τομέα του Τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η βελτίωση των υποδομών, η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού,  η ενίσχυση της εκπαίδευσης και η αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών αποτελούν τις άμεσες προτεραιότητες. Επισήμανε επίσης ότι η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τουρισμό  είναι απολύτως αναγκαία για  την επίτευξη αποτελεσμάτων και αυτό θα επιδιωχθεί από τη νέα πολιτική ηγεσία στον τουρισμό.

 

Επιδιωκόμενος στόχος σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη είναι ο τουρισμός να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος ώστε η χώρα να επιτύχει ισχυρή ετήσια ανάπτυξη 4%. Ο στόχος αυτός θα στηριχθεί με δράσεις εξωστρέφειας και καινοτομίας  με απώτερο σκοπό την προσέλκυση και τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

 

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ

 

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι πρώτες δηλώσεις του υφυπουργού Τουρισμού κύριου Μάνου Κόνσολα. Τόνισε ότι οι προκλήσεις είναι τεράστιες και η θέληση μεγάλη για να ικανοποιηθούν στο έπακρο οι  μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν και να οδηγηθεί ο τουρισμός σε μεγαλύτερες επιτυχίες ανάλογες των δυνατοτήτων που διαθέτει η χώρα. Αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, επισήμανε πώς « είμαστε αποφασισμένοι να παράξουμε πολιτική βιώσιμη, ρεαλιστική, ορατή και μετρήσιμη. Η κουλτούρα μας ενσωματώνει την αρχή της συνέχειας του κράτους ως προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά». Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους είπε ότι προσβλέπει στην συνεργασία και την εναπόθεση δυνάμεων στο υπουργείο προκειμένου να έλθουν αποτελέσματα και να ικανοποιηθούν οι μεγάλες προσδοκίες για τον Τουρισμό.

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο απερχόμενος υπουργός κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, είπε ότι «το έργο του τουρισμού πρέπει να έχει συνέχεια» και ευχαρίστησε τα στελέχη του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα επιτεύχθηκε σημαντικό έργο το οποίο αναβαθμίζει την εικόνα της χώρας διεθνώς.  Επισήμανε ότι ο τουρισμός αποτελεί  εθνική υπόθεση απαιτεί ενότητα και εθνική συνεννόηση και βασίζεται στην αρμονική συνεργασία όλων των φορέων και αυτό είναι το κλειδί για την ανάπτυξή του. Έδωσε στοιχεία που αφορούν την αύξηση της τουριστικής κίνησης και των εσόδων λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει συνολική αύξηση 35% του εισερχόμενου τουρισμού. Οι διεθνείς αφίξεις έχουν φθάσει στα 33 εκατομμύρια και στα 18,5 δις ανέρχονται τα τουριστικά έσοδα ανά έτος. Η συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ είναι 37,5 δις ευρώ, καταλαμβάνει το 20% και ο ρυθμός ανάπτυξης αγγίζει το 7,5%. Οι επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο παρουσιάζουν αύξηση μεγαλύτερη από κάθε άλλο κλάδο της οικονομίας. Για το 2019 ανέφερε ότι η αύξηση των διεθνών αυξήσεων ανέρχεται σε  2,5 εκατομμύρια δηλαδή 13% άνοδος και 30% αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων.  Επιγραμματικά παρουσίασε τα μέτρα που ελήφθησαν επί υπουργίας του που αφορούν μεταξύ άλλων:  το λογότυπο για το ειδικό σήμα ποιότητας της ελληνικής κουζίνας και νέα κριτήρια για την χορήγησή του, τη λειτουργία τουριστικών λιμένων, την σύμβαση παραχώρησης του αγκυροβολίου στη Λέρο, την έγκριση τμημάτων του τουριστικού Λιμένα του Μεσολογγίου, και άλλα θέματα που συνιστούν  υποδομές για τον κλάδο.
 

This site is registered on wpml.org as a development site.