Ισχυρή τουριστική ζήτηση και το 2019 από την Πολωνία για την Ελλάδα. Ο ΕΟΤ με δυναμική παρουσία στην Έκθεση TTWarsaw Travel Fair της Βαρσοβίας

Ισχυρή τουριστική ζήτηση και το 2019 από την Πολωνία για την Ελλάδα. Ο ΕΟΤ με δυναμική παρουσία  στην  Έκθεση TTWarsaw Travel Fair της Βαρσοβίας

Ισχυρή τουριστική ζήτηση και το 2019 από την Πολωνία για την Ελλάδα. Ο ΕΟΤ με δυναμική παρουσία στην Έκθεση TTWarsaw Travel Fair της Βαρσοβίας

Νέα διψήφια αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Πολωνία προς την Ελλάδα δείχνουν τα πρώτα μηνύματα για το 2019, όπως προκύπτει από τις επαφές της ηγεσίας του ΕΟΤ με παράγοντες της πολωνικής τουριστικής αγοράς, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού TTWarsaw Travel Fair, 22 – 24 Νοεμβρίου στη Βαρσοβία.

 

Ο ΕΟΤ είχε δυναμική παρουσία στην Έκθεση με περίπτερο και συνεκθέτες τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, και Κρήτης, τους Δήμους Καβάλας, Βόλου και Νοτίου Πηλίου και ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις.

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κ. Τσέγας (αριστερά) η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Πολωνίας κ. Ν. Νικολοπούλου και ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο περίπτερο του ΕΟΤ στην Έκθεση TTWarsaw Travel Fair 2018

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, συνοδευόμενοι από την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Πολωνίας κα Νίκη Νικολοπούλου, συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των ταξιδιωτικών οργανισμών GRECOS HOLIDAY, ΙΤΑΚΑ TRAVEL, RAINBOW TOURS , Thomas Cook/Neckermann Πολωνίας, TUI POLAND, με τον ιδιοκτήτη/CEO της πλατφόρμας ταξιδιών fly.pl και εκπρόσωπο της Aegean Airlines Πολωνίας.

 

Συζήτησαν για την προώθηση λιγότερο γνωστών στην Πολωνία τουριστικών προορισμών, και την ένταξη νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και δραστηριοτήτων, στα οργανωμένα πακέτα διακοπών προς την χώρα μας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού κ. Έλενας Κουντουρά για την εδραίωση της Ελλάδας σε κορυφαίο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό «365 μέρες το χρόνο».

 

Άποψη του περιπτέρου του ΕΟΤ στην Έκθεση. Διακρίνονται, από αριστερά, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βαρσοβία κ. Ευ. Τσαούσης, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Πολωνίας κ. Ν. Νικολοπούλου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ κ. Ι. Κουρεμένου και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ κ. Χ. Καρίμαλης

 

Επίσης συζήτησαν με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Πολωνίας (ΡΙΤ) κ. Pawel Niewidowski τη δυνατότητα πραγματοποίησης του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης στην Ελλάδα το 2019.

 

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Πολωνίας σε συνεργασία με τον Τ.Ο. Mouzenidis- Travel Poland οργάνωσε workshop με Β2Β συναντήσεις, στις οποίες συμμετείχαν 60 από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς πράκτορες που ειδικεύονται στα τουριστικά πακέτα προς Ελλάδα και οι εκπρόσωποι των Περιφερειών και Δήμων.

 

Στιγμιότυπο από το workshop που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Πολωνίας με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού TTWarsaw Travel Fair

 

Το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2018 η Ελλάδα δέχθηκε από την Πολωνία 960.000 επισκέπτες, παραμένοντας στην πρώτη θέση της πολωνικής αγοράς, με ποσοστό 31% επί του συνόλου του τουριστικού μεριδίου. Τα οργανωμένα ταξίδια προς την Ελλάδα το 2018 από την Πολωνία αυξήθηκαν κατά 17,8% έναντι του προηγούμενου έτους, ενώ οι αριθμοί των αφίξεων έως τον Σεπτέμβριο 2018 αναδεικνύουν την Πολωνία στην 5η θέση των χωρών προέλευσης τουριστών προς Ελλάδα.
Το 2018 σημειώθηκε σημαντική επέκταση της τουριστικής περιόδου από όλους τους T.Os, καθώς οι πτήσεις charter διήρκεσαν από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο.

 

Επίσης, για το 2019 η TUI Poland έχει συμπεριλάβει την Αθήνα-Αττική και την Εύβοια ως νέους τουριστικούς προορισμούς και ο Τ.Ο. RAINBOW TOURS την Λέσβο με τη δημιουργία τουριστικού χωριού στο νησί, ενώ σύμφωνα με τους Πολωνούς T.Os σχεδιάζονται, ακόμα, θεματικά προϊόντα και νέοι προορισμοί, που θα συμβάλλουν στη διατήρηση του υψηλού ποσοστού επισκεπτών, αλλά και στην αύξηση της ζήτησης εκτός της περιόδου υψηλής τουριστικής αιχμής.

 

Το περίπτερο του ΕΟΤ, επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βαρσοβία κ. Ευάγγελος Τσαούσης συνοδευόμενος από τον Σύμβουλο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας κ. Νικόλαο Χριστοδουλίδη.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.