Διοικητικό Συμβούλιο ΕΟΤ

Άντζελα Γκερέκου - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Ο.Τ.

Άντζελα Γκερέκου - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Ο.Τ.​

Η κ. Γκερέκου από τον Αύγουστο του 2019, έχει ορισθεί Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με απόφαση της Κυβέρνησης και του αρμοδίου Υπουργείου Τουρισμού.

Η κ. Γκερέκου γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Έχει εργασθεί ως Αρχιτέκτονας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων σε ειδικά προγράμματα αναβάθμισης  υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας, όπως επίσης και σε έναν μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών έργων στην Κέρκυρα.

Έχει υπάρξει Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού (2009-2010) και Υφυπουργός Πολιτισμού (2014-2015). Έχει εκλεγεί Βουλευτής Κέρκυρας στις Εθνικές Εκλογές του 2004, του 2007, του 2009 και του 2012.

Η Άντζελα Γκερέκου έχει επίσης μια αξιοσημείωτη πορεία ως ηθοποιός. Είναι απόφοιτος της «Ακαδημίας Παραστατικών Τεχνών του Λονδίνου» του Derek Jakoby στη Μ. Βρετανία και υπήρξε μέλος της ομάδας μαθητών του Federico Fellini στην Ιταλία. Πρωταγωνίστησε στην Ελληνο-Βρετανική παραγωγή «Το Κορίτσι της Μάνης» το οποίο προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών. Έχει πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά κινηματογραφικών, θεατρικών και τηλεοπτικών παραγωγών και έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους από τους καταξιωμένους  Έλληνες σκηνοθέτες. Στο διάστημα 1987-1988 υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του «Πολιτιστικού Κινήματος Ιονίων Νήσων» – μίας ομάδας ανθρώπων του πολιτισμού με στόχο την αναβίωση του παραδοσιακού Επτανησιακού Θεάτρου με τη συνεργασία και τη συμμετοχή  σημαντικών προσωπικοτήτων  από το χώρο της Πολιτικής και του Πολιτισμού. Από το 2011 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Κέντρου Επτανησιακού Πολιτισμού» το οποίο κάθε χρόνο διοργανώνει το «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας».

Συμμετέχει εθελοντικά σε μια σειρά από δράσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία των νεανικών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Το διάστημα 2005-2006 ήταν η Εθνική Εκπρόσωπος στην καμπάνια του Global Progressive Forum για το AIDS. Κατά το ίδιο διάστημα υπήρξε Τομεάρχης Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ ενόσω ήταν εκλεγμένη Βουλευτής του.

Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης.

Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά.

Δημήτρης Φραγκάκης - Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Τ.

Δημήτρης Φραγκάκης - Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Τ

Ο Δημήτρης Φραγκάκης είναι Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Νομική και τις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και πτυχίου Φιλοσοφίας από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Ο Δημήτρης έχει διατελέσει Επιστημονικός Σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (2013-2014), καθώς και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης (2000-2003) και Επιστημονικός Συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων (2004-2013).

Την περίοδο 2014-2019 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων και στις εθνικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής Χανίων.

ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ​

Αγγελική Κοσμοπούλου - Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ε.Ο.Τ.​

Διδάκτωρ Αρχαιολογίας με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Πολυετή εμπειρία ως σύμβουλος επικοινωνίας σε πολλούς οργανισμούς και φορείς. Σήμερα είναι υψηλόβαθμο στέλεχος στον κοινωφελή χώρο.

Παρασκευή Βασιλοπούλου

Επίτιμη Διευθύντρια Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κριτικός τέχνης. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ανασκαφικό, αρχαιολογικό και συγγραφικό έργο. Έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος του ΚΑΣ και του ΚΣΝΜ.

Δημήτριος Καραβασίλης

Σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων

Χρήστος Καραγιάννης

Μηχανικός, Γεωλόγος – Γεωφυσικός – Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Αθηναγόρας Κωνσταντινίδης

Οικονομολόγος με ΜΒΑ από το Imperial College London και Μεταπτυχιακό στα Χρηματοοικονομικά από το Χάρβαρντ. Μέλος της Διοίκησης του Ομίλου Πολυτελών Ξενοδοχείων Atrium Hotels και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Αριστείδης Μαρίνης

Στέλεχος Επιχειρήσεων

Δάφνη Μιχαλοπούλου

Οικονομολόγος με ειδίκευση σε θέματα Τουρισμού, με πολυετή εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό σε τουριστικά επενδυτικά έργα και κατάρτιση μελετών τουριστικής ανάπτυξης για Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMOs), καθώς και για Ευρωπαϊκές Ενώσεις Ξενοδόχων. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne). Μέλος Επιμελητηρίων και θεσμικών φορέων του κλάδου.

Δημήτριος Ντόκορος

Οικονομολόγος, Σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων

Νικόλαος Πουλιού

Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Divine Hotels. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος στην ΠΟΞ, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και Αντιπρόεδρος της Τράπεζας Δωδεκανήσου.

This site is registered on wpml.org as a development site.