12/06/2018: Έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2018

12/06/2018: Έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2018

12/06/2018: Έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2018

Η αρχαία κληρονομιά και η βυζαντινή και νεώτερη ελληνική μουσική φέρουν πιο κοντά τους δύο λαούς

 

«Αρχαία κληρονομιά της Ρωσίας» είναι ο τίτλος του φεστιβάλ που πραγματοποιείται από 1 έως και 12 Ιουνίου 2018 στην Ρωσική περιφέρεια του Κράσνονταρ στον Νότο της Ρωσίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2018 και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού (Rostourism) και της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού της Περιφέρειας Κρασνονταρ.

 

 

Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και με τις ευλογίες του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ πραγματοποίησε στο πλαίσιο του έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2018, δύο ακόμη εκδηλώσεις προβολής της Ελλάδας και της πολιτιστικής της κληρονομιάς με συναυλίες Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

 

Στόχος των δράσεων αυτών, η ανάπτυξη της διαπολιτισμικής ολοκλήρωσης των δύο χωρών και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας ρωσικών και ελληνικών περιφερειών.

 

Φεστιβάλ: «Αρχαία Κληρονομία της Ρωσίας»

 

Πραγματοποιείται στον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό σε όλη την Ρωσική Ομοσπονδία. Η περιοχή του Κράσνονταρ με τις πόλεις Σότσι, Ανάπα, Γκελεντζίκ, Νοβοροσσίσκ κ.α. στην Μαύρη Θάλασσα, συγκεντρώνει εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες κάθε χρόνο. Υπουργός Τουρισμού στην δημοφιλή αυτή περιφέρεια είναι ο Ελληνικής καταγωγής κ. Χριστόφορος Κωνσταντινίδης.

 

Κατά την διάρκεια της τελετής εγκαινίων παρουσιάστηκαν ενώπιον τηλεοπτικών καναλιών και δημοσιογράφων – για πρώτη φορά στο κοινό – σημαντικά αρχαία αντίγραφα των ανασκαφών, όπως επίσης και τηλεοπτικό μήνυμα για την Ελλάδα, το Τουριστικό έτος και την περιοχή του Κράσνονταρ., του κοσμοναύτη Anton Shkaplerov από το διαστημικό σταθμό.

 

 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει κοινές Ελληνο-Ρωσικές πολιτισμικές, εκπαιδευτικές, γαστρονομικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

 

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, παρευρέθηκε στα εγκαίνια και τις εργασίες του Φεστιβάλ (02/06/18), στο Μουσείο της Αρχαίας Ελληνικής πόλης Φαναγόρια, όπου απηύθυνε χαιρετισμό της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την επιτυχία του πρώτου φεστιβάλ που αφορά την αρχαία κληρονομία των δύο χωρών, και για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία εορτασμού του Έτους τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018, που προκαλεί το μεγάλο ενδιαφέρον των τουριστών και από τις δύο χώρες.

 

Στα εγκαίνια συμμετείχε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας του Νοβοροσσίσκ κ. Στυλιανός Γαβριήλ, ο οποίος μαζί με τον Υπουργό Τουρισμού και Αναπληρωτή κυβερνήτη του Κράσνονταρ, τοποθέτησαν και σφράγισαν σε αρχαίο αντίγραφο πιθαριού, χρονοκάψουλα με επιστολή τους- υπογεγραμμένη και από τον Έλληνα Πρέσβη – για την ανεύρεση της στο μέλλον.

 

Ο Υπουργός Τουρισμού της Περιφέρειας του Κράσνονταρ κ. Χριστόφορος Κωνσταντινίδης προσέφερε αντίγραφο αρχαίου Ελληνικού Κορινθιακού Κράνους, το οποίο πρόσφατα ανακαλύφτηκε σε ανασκαφές στη περιοχή της Χερσονήσου Ταμάν, της αρχαίας Φαναγόριας για να αποδοθεί στην Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

 

Μουσικές εκδηλώσεις βυζαντινής και νεότερης ελληνικής μουσικής

 

Η πρώτη εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα την 3 Ιουνίου στην ιστορική αίθουσα της συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας και περιελάβανε παρουσίαση της Βυζαντινής Μουσικής, από την Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών, υπό την Διεύθυνση του Χοράρχου Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ Γεωργίου Χατζηχρόνογλου.

 

 

Η εκδήλωση έγινε παρουσία των Πρέσβεων της Ελλάδος και της Κύπρου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, συνοδευόμενου υπό του Πανασιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, Γραμματέως του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών, Ρώσοι αξιωματούχοι, εκπρόσωποι του Ρωσικού Υπουργείου Πολιτισμού, Τ.Ο και μεγάλο πλήθος Ρώσων πολιτών. Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού απέσπασε τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των συμμετεχόντων σε αυτή.

 

 

Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου, με την Παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη και του Πανοσιολογώτατου Αρχιμανδρίτου Σπυρίδωνα, στην αίθουσα του Ιερού Ναού της εικόνας της Θεοτόκου Feodorovskaya.

 

 

H συναυλία και εδώ είχε μεγάλη προσέλευση κόσμου και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η χορωδία απέδωσε και στις δύο εκδηλώσεις, Εκκλησιαστικούς Βυζαντινούς Ύμνους και στη συνέχεια τραγούδια Δημοτικής και νεότερης Ελληνικής παράδοσης. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προβλήθηκαν εικόνες από τους Προσκυνηματικούς και τουριστικούς τόπους της Ελλάδας.

This site is registered on wpml.org as a development site.