Τμήμα Έρευνας Αγοράς

Το Τμήμα Έρευνας Αγοράς είναι αρμόδιο για τη συλλογή και ανάλυση των ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς σε όλα τα μεγέθη για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των στοιχείων αυτών στη χάραξη της τουριστικής προβολής και προώθησης της Ελλάδας διεθνώς. Προς το σκοπό αυτό, μελετά τον ανταγωνισμό, ερευνά το perception για την Ελλάδα αλλά και το μερίδιο της χώρας έναντι του ανταγωνισμού στις αγορές και τα κοινά στόχους, ενώ παράλληλα συλλέγει, μελετά και αξιοποιεί στατιστικά στοιχεία,  μελέτες και έρευνες που έχουν εκπονηθεί από διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα που ασχολούνται  με τον τουρισμό,  δημόσιους, ιδιωτικούς και συλλογικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, διεθνή και ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Τέλος το Τμήμα Έρευνας προμηθεύεται μέρος ή το όλον από μελέτες ή έρευνες σε αγορές – στόχους που καταγράφουν τις ταξιδιωτικές τάσεις και την καταναλωτική συμπεριφορά των δυνητικών τουριστών ως προς ένα σύνολο χωρών.
Παρακάτω είναι διαθέσιμη συγκριτική μελέτη τουριστικής κίνησης παρελθόντων ετών. Συλλογή και επεξεργασία στοιχείων τουριστικής κίνησης πρόσφατων ετών πραγματοποιείται από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, τα αεροδρόμια και τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 2001-2015

"Τάσεις της Τουριστικής Κίνησης 2008 - 2015"

Κείμενο - Επιμέλεια: Αλέξης Χατζηδάκης, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Εθνικό Τυπογραφείο, Αθήνα 2015).

"Τάσεις της Τουριστικής Κίνησης 2001 - 2010"

Κείμενο - Επιμέλεια: Αλέξης Χατζηδάκης, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Εθνικό Τυπογραφείο, Αθήνα 2010).

Φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Μεϊμάρογλου Αικατερίνη

Προϊσταμένη Τμήματος

Τηλ.: 2108707118

This site is registered on wpml.org as a development site.